Det nye spillselskapet Guts har med base på Malta forsøkt å bygge opp et selskap og en merkevare som skal utfordre de store bettinggigantene Unibet og Betsson. Selskapet er gründet av de to tidligere pokerspillerne Frode Fagerli og Robin Reed.

Nå vil selskapet innta det norske markedet og går på lufta med en stor lanseringskampanje rettet mot norske spillentusiaster og ambisjonen er å gjøre Guts til en av de mest synlige spillselskapene i Norge.

Med seg på laget har Guts fått med seg det norske reklame- og kommunikasjonsbyrået Los&Co som har laget flere nye reklamefilmer med en tvist som nok vil appellere til de spille- og betingglade. I filmene blir seerne presentert for historier de kan tippe utfallet av og se resultatet av på selskapets hjemmesider.

Filmene er laget i samarbeid med Fantefilm og regissør Gaute Hesthagen.  

- Oddsspill handler om å skaffe seg flest mulig relevante opplysninger, for å kunne ta en kvalifisert vurdering av utfallet enten det handler om fotballag som aldri vinner i serierunden før europacup, tennisspilleren som oftest er best i første sett eller golfspilleren som ikke finner ut av det med sin nye caddie, sier markedssjef, Jannicke Overgaard Forsberg i Guts, til Kampanje.

De to første filmene følger en dresskledd mann som får servert muligheten til en spektakulær volley i det han passerer en idrettsplass og en ball kommer over gjerdet, og en blond langhåret kvinne som er hos frisøren og står overfor valget om å klippe det helt kort.  

- Gründerhistorien i Guts var noe vi kjente oss igjen i, og deres vilje til å satse på skikkelig historiefortelling fremfor «løp og kjøp», var en spennende oppgave for sportsinteresserte kreatører og rådgivere, sier daglig leder Jan Christian Fosseidbråten i Los&Co, som vant oppdraget etter en byråkonkurranse før sommeren.

Her kan du se lanseringsfilmene til Guts som det også er mulig å sille på.

 

 

- Sender fra utlandet
Ettersom det norske lovverket forbyr reklame for spillreklame kommer kampanjen til Guts å gå på kanaler som sender fra utlandet.

- Vi er opptatt av å følge gjeldende regler, og markedsfører oss gjennom de tv-kanalene som sender fra utlandet. Samtidig går vi på med en større onlinekampanje og vil fortsette å prioritere egne kanaler, sier Overgaard Forsberg.

Å bygge opp en ny merkevare i markedet for spilltjenester betyr uansett store investeringer. Tar en med Norsk Tipping, som er den eneste aktøren som har lov å markedsføre sine spill, var dette reklamemarkedet på brutto nærmere en milliard kroner. Største reklamekjøper etter Norsk Tipping var Unibet som fikk vist reklame for nærmere 122 millioner kroner brutto i kanaler med det norske markedet som nedslagsfelt.

- Må opp i «share of voice»
Hvor mye penger Guts planlegger å bruke vil ikke markedssjefen gå ut med, men ambisjonene er store.

- Dette blir blant de største om ikke den største tv-lanseringen for et bettingselskap her til lands noensinne. Siden vi nå er en del av et børsnotert selskap, kan vi ikke gå nærmere inn på summer, men vi fikk en ganske klar beskjed fra mediebyrået vårt at om at dersom vi skulle synes i konkurransen fra de mange aktørene på tv innnefor vår kategori, måtte vi opp på en «share of voice» på TRP (antall target rating points som er brukt på tv på den respektive aktør, red. anm.) på 15 prosent, sier Forsberg.

Går på børs
Bak Guts står altså det nettbaserte gamblingselskapet Gaming Innovation Group (GIG) og selskapet gikk i sommer på børsen i Oslo. GIG ble dermed  det det første, noterte bettingselskapet på Oslo Børs. Hos Guts kan man spille på både sport, livebetting og i et casino som tilbyr klassiske spill som blackjack, rulett og automater. Nylig ble det signert en lisensavtale for poker.

- Som børsnotert selskap kan vi dessverre ikke gå ut med antall registrerte spillere. Men veksten har vært så god at vi nå kan gjøre en slik lansering, og så lenge spillerne fortsetter å anbefale oss videre, blir vi stadig flere, sier markedssjefen.

 Selskapet har en markedsverdi på Oslo Børs i dag på 720 millioner kroner.