Tidlig onsdag ble til sammen ni fotballtopper arrestert av sveitsisk politi på et luksushotell i Zürich i Sveits, hvor de var i forbindelse med FIFA-kongressen. Amerikanske FBI har over flere år etterforsket mulig korrupsjon i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

VM-sponsorene McDonald's og Budweiser sier de er bekymret over siktelsene mot FIFA-toppene.

- Vi forventer at alle våre partnere opprettholder sterke etiske standarder og opptrer åpent, sier Budweiser i en uttalelse.

McDonald's omtaler siktelsene som «svært foruroligende», og sier de følger nøye med på situasjonen. Begge selskapene er store sponsorer til fotball-VM i Russland i 2018.

- Dagens hendelser er en katastrofe for FIFA, og ødeleggende for ryktet til fotballen i sin helhet. UEFA er dypt sjokkert og trist. Disse hendelsene viser nok en gang at korrupsjon er dypt plantet i FIFAs kultur. Det er nødvendig å «restarte» hele FIFA, og å gjennomføre relle reformer, uttalte det europeiske fotballforbundet (UEFA) onsdag .

Eduardo Li (president i Costa Ricas fotballforbund), Julio Rocha (president i Nicaraguas fotballforbund), Costas Takkas (Caymanøyene), Rafael Esquivel (president i Venezuelas fotballforbund), José Maria Marin (tidligere president i Brasils fotballforbund) og Nicolás Leoz (tidligere president i Det søramerikanske fotballforbundet) er alle er arrestert mistenkt for korrupsjon, hvitvasking og pengeutpressing.