Ifølge en ny rapport fra Post Nord handlet nordiske forbrukere på nettet for 129,9 milliarder i 2014. Undersøkelsen viser at over 12 millioner nordiske forbrukere handlet på nettet i fjor netthandelen fortsetter dermed å vokse i alle de nordiske landene med rundt 15 prosent årlig.

I Norden er det danskene som handler oftest, mens nordmenn er de som handler for de største beløpene, heter det i en melding fra Post Nord.  

Per innbygger netthandler norske forbrukerne mest per år, i gjennomsnitt for 8.698 kroner i 2014, etterfulgt av svenske (7.059 kroner), danske (6.465 kroner) og finske forbrukere (4.998 kroner).

Finnene handler sjeldnere og er ikke like opptatte av leveringstiden, til forskjell fra danskene som krever raskere levering av det de handler. Felles for alle landene er at enkelthet er den viktigste enkeltstående årsaken til at innbyggerne i de nordiske landene handler på nettet i så høy grad som de gjør.

- Den nordiske netthandelen fortsetter å vokse og drives frem av at det er enkelt å handle på nettet. Det er ingen tvil om at Norden er et netthandelsmarked i fremgang, sier Kristin Anfindsen, netthandelsekspert i PostNord.

Klær og sko topper salgslistene i alle de nordiske landene - og er kategorien som kjøpes mest blant alle nordiske forbrukere. Deretter følger hjemmeelektronikk, i hvert fall for dansker, finner og nordmenn. I Sverige kommer imidlertid bøker på andreplass blant de mest populære varene. Andre populære varegrupper er kosmetikk, hud- og hårpleieprodukter samt sport- og fritidsartikler.