Investeringsfirmaet Plastilin solgte innmaten i TV8 til Pan Media Group i fjor sommer og gikk samtidig inn som aktiv eier i Pan Media Group. Daglig leder Petter Gudmundseth forteller at de solgte seg ut bare måneder senere og at konkursen dermed ikke får store konsekvenser for dem.

- Det var stor uenighet mellom oss og ledelsen om strategi og drift, forklarer Gudmundseth.

Også Alliance Venture gikk inn på eiersiden etter å ha solgt publiseringssystemet til Pan Media Group Heller ikke for dem for konkursen store konsekvenser, forteller partner Erling Maartman Moe.

- Vi synes det er trist, men dette får ingen følger for oss av betydning. Vi solgte Pageplanner til Pan Media i bytte med en liten aksjepost på 2-3 prosent.

- Er det aktuelt for dere å gå inn igjen i det nye selskapet?

- Nei, overhodet ikke. Det er historie for oss.

Amedia solgte Sportmedia til Pan Media Group i 2013. Sportmedia er utgiver av en rekke sportsblader og EspenThorsby kjøpte et selskap med en redaksjon på ti personer. Det er imidlertid ikke først og fremst bladene han var interessert i.

- Vi kjøper ikke papir, men en redaksjon og en tema-nisje, sa Thorsby til Kampanje.

Les mer: Thorsby kjøper Amedia-selskap

- Jeg er blitt kjent med at Pan Media Group er konkurs. Selskapet skylder Amedia penger etter at de kjøpte Sportmedia. Det er ikke snakk om de store summene, sier finansdirektør Glenn Veiby i Amedia til Kampanje.

- På generelt grunnlag vil jeg si at det alltid er synd når ambisiøse og framoverlente folk i mediebransjen ikke lykkes med sine satsinger, sier Veiby.