- Jeg har tilbrakt store deler av livet mitt i en slalåmbakke, og har mange ganger tenkt at det er så mye som er utrolig irriterende med opplevelsen av å være i et anlegg. Det må vi gjøre noe med, sier Egil Stene-Johansen i Unfold.

Han er en av partnerne og daglig leder i design- og teknologiselskapet Unfold og som nå har fått oppdraget med å tenke ut hvordan fremtidens skiopplevelser skal være. Det seks år gamle byrået skal jobbe med å konseptualisere og skape oppmerksomhet om det nye innendørs, skianlegget på Lørenskog.

- Dette blir et stort prosjekt, men det skal gå over noen år så vi trenger ikke sette bort hele butikken vår mens vi jobber med dette. Men det blir veldig spennende og vi kan nærmest tikke av på alt vi tilbyr og gjør av tjenesteutvikling og digital utvikling, sie Stene-Johansen.

For seks år siden brøt han ut av Try/Apt for å etablere sitt eget byrå sammen med noen av sine tidligere kolleger. Byrået er ikke blant de største og hadde i 2016 en omsetning på 11,3 millioner kroner og et overskudd på snaue to millioner kroner. Selskapet har jobbet med store innovasjonsprosjekter for kunder som Get, OBOS, NRK og Avinor og fremover er håpet at det nye innendørs skianlegget skal bidra til å løfte omsetningen og resultatet ytterligere.

- Trigges av sviende nedside
Stene-Johansen sier byrået har så stor tro på prosjektet at de velger å ta risiko i prosjektet og er selv avhengig av at Snø går bra i første driftsår

- Dersom vi når våre mål om 400.000 besøk og omsetning på 80 millioner kroner i første driftsår, blir det en fin oppside for Unfold. Vi har stor tro på vår egen mulighet til å lykkes sammen med Snø-teamet og vi trigges også av den litt mer sviende nedsiden vi vil oppleve hvis vi ikke leverer, sier han. 

- Har dere sikret dere et minimum?

- Ja vi har sikret oss i bunnen. Vi skal ha et team som vil sitte på dette helt til anlegget er oppe og står, om med den størrelsen vi har på byrået vårt så har vi ikke anledning til ikke å sikre oss. Men det kommer til å gjøre vondt hvis det ikke går, sier han.

Selvaag og Hagen står bak
Bak satsingen på det nye skianlegget står noen av landets mektigste boligutbyggere med Selvaag-gruppen i spissen. I tillegg er også Stein Erik Hagens investeringsselskap inne sammen med Bauman. Totalt skal det investeres opp mot tre milliarder kroner i anlegget der første fase er ventet ferdig i 2019. 

- Det er spenstig og ikke minst smart å angripe produktutviklingen med moderne designtankegang hele to år før bygget står klart. Dette gir oss muligheten til å optimalisere hele tjenesten og forretningsmulighetene fortløpende under byggeprosessen, sier Stene-Johansen.

Han sier han er overrasket over lite utvikling det har vært i alpinanleggene både i Norge og utlandet. 

- Det har skjedd veldig lite med tanke på utvikling og det er jo rart at selv om jeg har vært hundrevis av ganger i Hemsedal i bakkene der, så vet for eksempel ikke Hemsedal det. Vi vil jobbe med å se hvordan man bedre kan kommunisere og tilpasse opplevelsen for hver enkelt besøkende i de nye digitale kanalene, sier han.

Satt av 15-20 mill. til jobben
Det er satt av rundt 15-20 millioner kroner til investeringer i selve brukeropplevelsen ved gigantanlegget med det treffende navnet Snø og selskapet har som målsetning å gi «verdens beste brukeropplevelse på snø.»

- Selv om Snø er et stort prosjekt, er det også en start-up. Slik blir Unfold som samarbeidspartner en viktig utvidelse av vår organisasjon. Unfold har også samme insentivmodell som Snø internt, noe som skaper en helt unik gnist og dynamikk i prosjektgruppen, som jobber mot et felles mål, sier med daglig leder og treningssenter-gründer Bård Windingstad.

Skianlegget er mer enn bare snø, det skal med sin 50.000 kvadratmeter med snødekkede flate, inneholde både alpinbakke, langrennsløype, butikker og serveringssteder. Anlegget er en del av et større bydelsprosjekt som skal romme næringsbygg, boliger, hotell, skigymnas og aktivitetspark.