Som Kampanje har skrevet tidligere i høst, har Nordisk Ministeråd i år jaktet på en byråkonstellasjon som skal få fart på både eksporten og turismen til Norden. Nordisk Ministerråd har satt av rundt seks millioner norske kroner til prosjektet «The Nordics».

Les også: Vil selge Norden til verden

PR-operatørene var eneste norske byrå som var med i finalen og kjempet om oppdraget.

Les også: PR-operatørene kjemper om nordisk kontrakt

Nå er det klart hvilke byråer som har vunnet oppdraget. Det er konsortiet Brooklyn Brothers & Íslenska, Mensch, AREA9, Ole Lund og BIG Architects som skal løse oppdraget.

Eksperter fra hvert av de nordiske landenes utenriksdepartementer og Visit-organisasjoner har deltatt i en referansegruppe som har valgt ut pitsj-vinneren.

- Vi har hatt et meget interessant felt av prekvalifiserte byråer, som har kommet med forslag av meget høy kvalitet. Vi har ikke minst lagt vekt på at vinnerprosjektets idé fremstår ambisiøs og dagsordensettende. Vårt valg av vinner harmonerer med de nordiske verdier og ønsker om innovasjon og nytenkning. Laget har dessuten det kreative og tverrfaglige talentet som skal til for å sette designprosesser og aktivering i spill internasjonalt, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Nordisk Ministerråd, i en melding.

Vinnerprosjektet har navnet «Traces of North», og skal bygge på en idé om å kuratere nordiske fortellinger verden over ved hjelp av teknologi.

- Det har vært en virkelig interessant prosess å tenke i nordisk fellesskap. Fortellingen om et demokratisk Norden har momentum, men det er også behov for ny posisjonering. Vår ambisjon er å nyansere bildet av Norden. Vi vil skape en levende manifestasjon av det nordiske brand, det nordiske tankesettet og de nordiske «spor» i verden, sier Christina Tønnesen, som representerer vinnerkonsortiet.