Digitalisering av reiseindustrien står på agendaen når årets Grand Travel Award, den 22. i rekken, går av stabelen på Wallmans førstkommende torsdag. Tradisjonen tro starter kvelden med et lederseminar hvor en knippe digitale hoder er invitert for å kaste lys på moderne reisemarkedsføring. SMFB Engine er representert ved COO og partner Kristjan Mar Hauksson – den joviale islendingen som alltid skinner litt ekstra fra scenen.

I invitasjonen til seminaret står at det at digitalisering er noe som både bekymrer og pirrer bransjen. Og med 20 års erfaring å lene seg på, har Hauksson absolutt merket at det er store forandringer på gang blant både lokale og globale reiseaktører.

– 2016 var veldig interessant for oss i SMFB Engine. I tillegg til å ha flere nye reisekunder på trappene, startet vi nylig et samarbeid med Visit Sweden og Forsman & Bodenfors. Men det mest interessante for min del er de digitale spørsmålene disse organisasjonene har begynt å stille, og hvordan de nå utvikler og moderniserer sine markedsføringsaktiviteter. At denne nytenkningen kommer fra kundesiden og ikke kun byråsiden, viser at det er store forandringer på gang i bransjen, sier Hauksson. 

– Jeg ser en dreining mot ytterligere digitalisering, og at strategisk bruk av sosiale medier blir enda viktigere for våre reisekunder, sier Hauksson, som mener moderne reiseaktører må bruke sosiale medier på en smartere måte enn før for å nå stadig mer mediebevisste kunder.

I panelet møter Hauksson flere av landets og Nordens fremste eksperter på den nye digitale virkeligheten. Navn som Bente Bratland Holm, Elisabeth Larsen-Vonstett, Helena Sjögren og Knut Harlem, skal alle dele av sine kollektive erfaringer, se på både utfordringer og løsninger, samt komme med sine prognoser for tiden fremover.

Etter lederseminaret blir det et fyrverkeri av en festaften med middag og show hos Wallmans i Mølleparken i Oslo. 

Mer informasjon om Grand Travel Award finner du her