Å lage mediekonferanser år etter år gir oss en viktig pekepinn om hvordan medie- og kommunikasjonsbransjen utvikler seg over tid. Da vi for ti år siden bestemte oss for å sparke i gang eventsatsingen til Kampanje med en «Media Business»-konferanse, var det nettopp det alt handlet om, business.
Siden har det gått slag i slag fra scenen med innlegg om oppkjøp og fusjoner, digital transformasjon, kampen mot Facebook og Google, gründerskap, bruk av ny teknologi (blockchains og kunstig intelligens) og frykten for Amazon. Men de siste årene har det vært mykere temaer som har opptatt bransjen det være seg samarbeid, tillit og nå på selveste tiårsjubileet til «Media Business» selveste kampen for en bedre verden.
Vi har tidligere skrevet om et av temaene som alle styrer og ledergrupper for tiden må ha på agendaen, nemlig mangfold.
Et annet tema som er like viktig for toppledelsen er bærekraft. I den forbindelse har vi fått Kristoffer Thoner fra McKinsey til å fortelle om mediehusene og deres arbeid med bærekraft når vi arrangerer Media Business-konferansen på Hotel Continental 4. november.
Gjennom arbeidet med mediehus over hele verden ser McKinsey at mediehus går løs på bærekraftstrenden på to måter – både internt med hvordan man kan redusere eget karbonavtrykk – og eksternt, der man kan bruke kraften av sin rekkevidde og påvirke andre til å gjøre verden til et bedre sted.
Etter McKinsey kommer Head of Sustainability i Schibsted, Britt Nilsen på scenen. Hun vil snakke om hvordan Schibsted jobber med bærekraft og hvordan de definerer områdene i fire; miljø, arbeidstakerrettigheter, menneskerettigheter og anti-korrupsjon.
Nilsen vil fortelle om hvordan bærekraft er integrert i den totale strategien til Schibsted og hva som er målet med det bærekraftsarbeidet de gjør.
- Bærekraft er ikke noe du kan velge å jobbe med fremover; vi tror at det kommer til å være en forutsetning for å drive virksomhet og tjene penger, sier Nilsen.
En siste post som alle styrer og toppledelse må være opptatt av er cyber security, eller datasikkerhet. Vi ser at flere og flere virksomheter er offer for dataangrep, og angrep der «tyvene» krever løsepenger økte med 300 prosent i fjor.
For å belyse dette temaet kommer Petter-Børre Furberg, CEO i Telenor Norge, for å holde innlegget «digitale verdier under angrep». Vi vil tro at etter dette foredraget vil flere gå tilbake på kontoret og sjekke hvordan det står til med datasikkerheten i egen bedrift.
På konferansen vil vi også ha en egen del om politikk, mediemangfold og prognoser. Her vil Anders Opdahl, CEO i Amedia holde et innlegg først for deretter ha en diskusjon med Åshild Mathisen som er partner og seniorrådgiver i Try Råd,og Mari Skurdal som er ansvarlig redaktør i Klassekampen.
I tillegg vil PwC ved partnerne Eivind Nilsen og Øystein Sandvik som alltid presentere fremtidsutsiktene i deres Global Entertainment and Media Outlook 2021-2025.
Til slutt vil vi i år se litt nærmere på en av de store medietrendene som har vokst frem de senere år, nemlig podkast. I diskusjonen "The Sound of Money" vil sjefen for Schibsted-satsingen PodMe, Kristin Ward Heimdal, og radiosjefen i NRK, Cathinka Rondan, dele sine tanker rundt podkast i samtale med Knut Kristian Hauger.
Det er med andre ord også et mangfoldig program på årets Media Business-konferanse, og vi ser frem til å ønske alle velkommen den 4. november på Hotel Continental med hyggelig nettverkslunsj i Theatercaféen etterpå.