Det var før sommeren at den statlige flyplassoperatøren Avinor gikk ut med en anbudskonkurranse for drifting og salg av reklameplasseringer på samtlige flyplasser med unntak av Gardermoen og den nye terminalen på Flesland som vil være oppe og stå fra 2017.

Kontrakten har en verdi på rundt 120 millioner kroner over en treårsperiode.

- Avinor er svært fornøyd med å ha fått Clear Channel med på laget på tre nye lufthavner. Clear Channel er den største aktøren på dette markedet i Norge og har de rette forutsetningene for å kunne realisere Avinors målsettinger, sier Espen Ettre i Avinor.

Clear Channel har allerede tilsvarende kontrakt med Oslo Lufthavn og blir dermed den desidert største tilbyderen av reklame på landets flyplasser.

- Clear Channel ser med stor entusiasme frem til å fortsette suksessen vi har gjort på Oslo Lufthavn, som har fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt for sine innovative løsninger, og nå samarbeide tett med Avinor for å utvikle og få ut potensiale som finnes på deres øvrige lufthavner. Vi kommer til å se mye spennende utrulling på digitalt og store eksklusive formater på Bergen, Stavanger og Trondheim Lufthavn i 2015, sier Mats Lundquist, administrerende direktør i Clear Channel Norway.

Målet for den inneværende perioden «er å gjøre lufthavnene enda mer attraktive som markedsføringskanal» og Avinor sier de skal oppnå dette «ved å investere i mer tidsriktige reklamebærere og øke bruke av digitale media.

Clear Channels hovedkonkurrent, franske JCDecaux, sier de ikke valgt å delta i anbudskonkurransen.

- Vi valgte ikke å delta i denne konkurransen av følgende årsaker. For det første var kontraktstiden for kort og den nye terminalen på Flesland var ikke med i anbudet, sier administrerende direktør i JCDecaux, Øivind Markussen, til Kampanje.

Clear Channel og JCDecaux konkurrerer knallhardt om markedsandelen i det norske utendørsmarkedet, et marked som i 2013 var på i overkant av 600 millioner kroner. Regnskapstallene for i fjor viser at Clear Channel hadde en omsetning på 367 millioner kroner, mens JCDecaux la beslag på rundt 263 millioner kroner.