Den svensk Riksrevisjonen har besluttet å granske digitaliseringsprosessen av det svenske radiomarkedet. Som i Norge har også svenskene besluttet å innføre DAB, men da først i 2022.

Riksrevisjonen vil se på pengebruken både til den svenske regjeringen og den offentlige allmennkringkasteren Sveriges Radio.

- Den planlagte slukkingen kommer til å koste hundretalls millioner kroner og spørsmålet er om disse pengene brukes riktig, sier prosjektleder Philippe Jolly til SVT.

Jolly, som er revisjonsdirektør ved Riksrevisjonen, fortsetter.

- Et sentralt spørsmål for Riksrevisjonen er at skattebetalerne får valuta for pengene. Er det effektivt å bygge opp en ny infrastruktur for radio. Det er også naturlig å se på bruken av lisenspenger også. Vi vil at pengene anvendes på best mulig måte og belyse eventuelle risikoer, sier Jolly.

Som i Norge samarbeider Sveriges Radio med de kommersielle radioselskapene MTG OG SBS om DAB, og Riksrevisjonen vil også undersøke om det er forsvarlig at Sveriges Radio skal satse så store beløp for å hjelpe konkurrenter i det kommersielle radiomarkedet over på digitalradio.

Overfor svenske Resumé er administrerende direktør Staffan Rosell i SBS Discovery Radio mektig irritert.

- Vi synes det er bemerkelsesverdig at Riksrevisjonen som skal være et uavhengig organ allerede ved starten sier de skal innlede en gransking av satsningen også hevder de at den planlagte slukkingen vil koste hundretall av millioner, sier Rosell.

Rosell mener at overgangen til DAB vil senke kostnadene knyttet til distribusjon.