Rubrikkmarkedet går en het sommer i møte. Forrige uke raserte Finn.no betalingsmuren på sitt bruktmarked i et forsøk på å tiltrekke seg nye brukere og å mangedoble volumet. På onsdag lanserte Amedia sin Finn-konkurrent, Trenger.no, en mobilapplikasjon som tar utgangspunkt i lokasjonen til brukeren. Også på Trenger.no er det gratis å legge ut annonser.

- Unge mediebrukere har behov for en enkel og raskt tjeneste for kjøp og salg. Trenger.no dekker et hull i markedet som lokale Facebook-grupper i dag er de eneste som dekker. Tjenesten er gratis for brukeren og det skal være fullt mulig å lage en annonse på under 30 sekunder, sier konserndirektør Gaute Engbakk i Amedia til Kampanje.

Les mer:

Byr Schibsted på gratis-konkurranse

Finn-topper i spissen
Men det er ikke bare fra Amedia at Finn.no vil møte konkurranse. Etter det Kampanje kjenner til skal det ha vært gitt grønt lys fra styret i Finn.no til å fristille ressurser til å bygge opp et nytt selskap som kan bli en potensiell konkurrent til Finn, så vel som andre aktører i markedet. Det er tidligere leder for Finns innovasjonslab, Eyvind Larre, som sammen med Erlend Schei i Finn Lab og sjef for Finn vekst, Tine Reuterdahl, som skal bygge opp selskapet med finansiering fra Finn.

- Jeg kan bekrefte at arbeidsforholdet med Finn og Schibsted er i ferd med å avsluttes, sier Larre til Kampanje.

- Det jeg kan si er at vi per nå er tre ansatte, som alle kommer fra Finn, som skal starte et selskap med finansiering fra Finn.

- Blir dette et rubrikkselskap?

- Det vi skal gjøre er å sette opp ny virksomhet for Schibsted og Finn. Akkurat hva det blir, kan jeg ikke si noe om akkurat nå.

Ikke redd for kannibalisering
Heller ikke Finn.no-sjef Christian Printzell Halvorsen vil si hva slags selskap dette blir.

- Det kan jeg ikke si så mye om. Jeg kan bekrefte at Finn jevnlig ser på nye måter hvordan vi kan utvide vårt nedslagsfelt og at vi bidrar med finansiering til en ny virksomhet.

- Også tjenester som konkurrerer mot Finn?

- Jeg har ikke tenkt å gå i detalj på hva konseptet er og hva selskapet skal gjøre.

- Er du redd for kannibalisering mellom de to tjenestene?

- Nei, det er jeg ikke redd for. Hvis man ser på Schibsteds historie, er den full av eksempler på at vi tør å utsette de gamle modellene for konkurranse. Finn.no er selv et eksempel på at Schibsted turte å utsette avisene for konkurranse på 2000-tallet. Det finnes massevis av eksempler i VG på at man stadig oppretter nye selskaper. VG Multimedia angrep papirmodellen og VG Mobil angrep nettet. Det er måten vi i Schibsted opererer på. Vi tør å utfordre de gamle modellene, og det tror jeg sterkt på.

Ønsker Amedia velkommen
Den nye konkurransen fra Amedia og Trenger.no tar han ikke tungt på.

- Vi ønsker all konkurranse velkommen. Det tror jeg gjør at alle tjenester blir bedre. Men først og fremst vil jeg si at jeg er veldig glad for at det er flere enn oss som har fokus på gjenbruk og miljø. I det store bildet er vi mer opptatt av hva vi selv gjør enn hva Amedia gjør.

- Amedia hevder de dekker et hull i markedet som lokale Facebook-grupper i dag er de eneste som dekker. Har de funnet en nisje der Finn ikke har fått et godt fotfeste?

- Jeg tror ikke det. Det er ikke så stor forskjell på tjenestene. Nå har Finn-torget også blitt gratis, det er det vi har hatt fokus på de siste månedene. Det har vært utrolig spennende å se eksplosjonen av varer som har vært lagt ut etter at Finn-torget ble gratis i forrige uke.

- Hvor stor har økningen vært?

- Vi har tidligere sagt at vi har som mål å øke volumet med tre til fem ganger, og det målet opprettholder vi. Det ser definitivt ut til å være innen rekkeviddde.