Designit ansetter Christian Søgaard (34) som ny administrerende direktør i Norge. Søgaard skal lede 20 strateger, designere og teknologer i Norge, og får i tillegg en sentral rolle internasjonalt som en del av en internasjonal styringsgruppe i Designit Group. Søgaard kom til selskapet fra stillingen som kunde- og digital merkevaredirektør i Scandinavian Design Group i november 2013 før han overtok ansvaret for Designits virksomhet i Norge.

- Jeg er veldig glad for at Christian Søgaard har takket ja til å lede kontoret i Norge. Jeg er sikker på at hans erfaring med forretningsutvikling og lidenskap for design vil gjøre at vi fortsetter vår positive utvikling i Norge, sier Anders Geert-Jensen leder Excecutive Board i Designit Group.

Søgaard sier han er frem til å lede kontoret som de siste årene har utviklet både mobile løsninger, offentlige tjenester, nye forretningskonsepter og fysiske produkter for kunder som Cisco, Telenor, Oslo Universitetssykehus, Komplett, NorgesGruppen og Tine.

- Jeg har lenge vært fascinert av Designit og deres brukerdrevne, helhetlige og visuelle tilnærming til forretningsutvikling. Det er nok av byråer og konsulentfirmaer som prater om tjenestedesign, kundeopplevelser og innovasjonsprosesser, men få med så imponerende resultater som Designit. Jeg har i tillegg et ganske sterkt idealistisk gen, så fokuset på meningsfull design og prosjekter som forenkler og forbedrer folks liv passer meg perfekt, sier han.

Søgaard sier at Designit har en uttalt ambisjon om å bli verdens ledende designbyrå. Det innebærer betydelig vekst også i Norge. I 2012 omsatte selskapets snaue 20 ansatte for 15 millioner kroner.

- Vi opplever en økende oppdragsmengde fra både offentlige og private kunder, spesielt innen tjenestedesign og digitale løsninger. Vi skal vokse forsiktig i år, men dersom alt går som planlagt er vi dobbelt så mange ansatte om to år, sier han.

- Hva er målet på omsetning?

- Vi er forsiktige med å nevne konkrete tall og størrelse eller vekst er ikke et mål i seg selv for oss, men for å kunne gjennomføre flere og større prosjekter der vi kan gjøre en forskjell må vi bli flere ansatte enn vi er i dag, sier han.

Designit har nå 300 ansatte fordelt på 15 kontorer i 11 land, og er ifølge Søgaard blant verdens største designbyråer. De fire siste årene har selskapet opplevd 30 prosent vekst årlig og Søgaard ser ingen grunn til at veksten skal avta de kommende årene: