Et knapt år etter at Lasse Hallberg forlot sjefsstillingen i Rubicon TV, har programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge og SBS Discovery engasjert tv-produsenten for å jobbe med nye prosjekter for kanalen. Det bekrefter Landsverk overfor Kampanje.

- Han har vært her siden januar og skal være ut året. Det er vi veldig glade for. Det er ingen fast ansettelse, men han jobber som konsulent og sparringspartner, sier han til Kampanje.

- Hvorfor har dere engasjert Hallberg?

- Lasse Hallberg er en erfaren tv-produsent og en fagmann med mange erfaringer på godt og vondt. Han har fremdeles veldig mye å bidra med både på det kreative og på gjennomføring og kvalitetssikring. I øyeblikket jobber han med både utvikling av nye programmer, og kvalitetssikring av programmer i produksjon.

- Ingen ny «Big Brother»
Hallberg har vært programsjef for TV3 og produksjonssjef i produksjonsselskapet MTV, før han begynte i Rubicon, men er fortsatt mest kjent for å være mannen som hentet «Big Brother» til Norge.

- Skal Hallberg finne en ny «Big Brother»?

- Det er ikke så lett å finne en ny «Big Brother». Det er ikke så mye nytt i det internasjonale tv-markedet for øyeblikket.

Hallberg selv gleder seg til å jobbe med TVNorge.

- Jeg har jobbet tett med de i nesten 20 år og det er som vanlig alltid like hyggelig og et utrolig flott miljø som bare blir bedre og bedre, sier han.

- Hvilke prosjekter jobber du med?

- Det har jeg ikke noen anledning å utdype her.

Tv-brudd
Hallberg er engasjert gjennom selskapet hans LGH Entertainment.

- Tar du andre konsulentoppdrag i perioden?

- Hvis det passer og ikke krasjer med oppgaver jeg har, så er det mulig.

I fjor skapte Hallberg overskrifter av helt andre grunner, etter at han fikk sparken av Rubicon-eier Metronome etter det som ble omtalt som et vilt nachspiel under tv-messen i Cannes.

Hallberg svarte med å stevne sin tidligere arbeidsgiver for Oslo Tingrett, men partene ble etter kort tid enige om en sluttavtale gjennom frivillig mekling.