Tomas Franzén overtar dermed etter Jonas Bonnier, som varslet sin avgang i mai i år. Franzén kommer fra toppsjefstilling i Com Hem og blir toppsjef i Bonnier når Jonas Bonnier går av i januar 2014. Bonnier eier medier som TV4, Dagens Nyheter, Expressen og er storaksjonær i betal-tv-selskapet C More og Cappelen.

- Det føles bra å fullbyrde rekrutteringen av Tomas Franzén, som har en solid og meget framgangsrik bakgrun som administrerende direktør. Han har ledet selskap med utfordringer som på mange måter er beslektet med de som Bonniers virksomheter møter: Det handler blant annet om distributsjon, digitalisering og om å forstå og møte endrede medievaner. Jeg er overbevist om at Tomas har alle forutsetninger for å lede Bonnier framgangsrikt, sier Carl-Johan Bonnier, styreleder i Bonnier, i en pressemelding.

Franzén overtar et Bonnier-konsern som står foran betydelige utfordringer. Han sier dette om sin nye jobb:

- Jeg er naturligvis meget glad over dette oppdraget. Bonnier er et internasjonalt selskap, med en stark base i Sverige, med sterke posisjoner og merkevare, og med en langsiktighet som er tiltalende. Mine erfaringer fra blant annet Com Hem gjør at jeg er kjent med mange av de utfordringer som selskapet møter, og jeg ser nå fram mot å lære å kjenne virksomheten fra innsiden, sier Franzén.

Franzén, som er født i 1962, har vært adminstrerende direktør i Com Hem sedan 2008. Da kom han fra tilsvarende stilling i Eniro, som han ledet i fire år, og mellom 2002 og 2004 var sjef for internettoperatøren Song Networks. Han har 20 års erfaring som som toppsjef i ulike selskaper.

Svenske medier meldte i høst at jakten på Jonas Bonniers erstatter gikk trått. Flere kandidater varinne til intervju uten at noen har klart å skille seg ut. Den svenske SVT-sjefen Eva Hamilton skal ifølge Svenska Dagbladet ha vært blant favorittene. Også Telia Soneras styreleder Marie Ehrling sto angivelig på favorittlisten. Men nå er det altså klart: Tomas Franzén er mannen som overtar etter Jonas Bonnier.