Andre sesong av «Amazing Race» startet med et snitt på 409.000 seere og en andel på 27,5 prosent i aldersgruppen 12+ på TV 2 i går. Det er færre enn de 435.000 seerne som så premieren i 2012.

Delen som ble sendt etter 21-nyhetene hadde 431.000 seere og en andel på 29,3 prosent i 12+.

- Vi er godt fornøyd med premieren, og gårsdagens tall er høyere en snittet for forrige sesong som var på 399.000 seere. Vi er i rute denne premiereuka, og gleder oss veldig til kveldens sesongpremiere av «Torsdag kveld fra Nydalen», sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Det kan TV 2 være litt mellomfornøyde med, mener tv-sjer Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

- Det er ikke halvgærent. Jeg er helt sikker på at de ville ha høyere tall. Det er en egenproduksjon TV 2 har lagt veldig mye i, men ser man på hvordan ting har gått så langt i år, så har ikke tallene vært så gode for noen av de kommersielle kanalene, sier han til Kampanje.

- Et paradoks
Kari Jaquessons nye program «En ny start» på TVNorge samlet 163.000 seere på premieren.

Det er ikke godt nok, mener Wiberg.

- Det føyer seg inn i rekken av lanseringer på TVNorge denne våren. Det er ingenting som blir ordentlig bra. Jeg hadde ikke forventet at programmet skulle ha 300.000 seere, men 200.000 seere hadde vært å håpe på, sier han.

Les også:

Strømme: - Er misfornøyd

Også TVNorge er skuffet over tallene, men viser samtidig til at både TVNorge og SBS-gruppen var mer enn 50 prosent større enn onsdag for en uke siden i målgruppen 12 til 44 år.

- Det er et paradoks at vi vokser kraftig samtidig som vi er skuffet over premieretallene, sier Strømme.

- Men det viser jo klart at enkeltprogrammene ikke er like avgjørende lenger, selv om det smaker enda bedre med høyere tall. Det er totalseingen på fire kanaler gjennom hele døgnet som gir resultater, og her har vi lykkes svært godt. Både januar og februar ble rekordmåneder for oss, til tross for VM-rush og mange sterke TV 2-satsninger.

Svake tall
Wiberg er skuffet over seertallene på flere av vårens satsinger.

Så langt i år er det «Hver gang vi møtes» og «Idol» på TV 2 som står frem som de største suksessene på de kommersielle kanalene.

- Det har vært en treig start. Det er vanskelig å plukke ut én årsak, men det er mulig at ski-sport har kapret mye oppmerksomhet, og at folk ikke har fått med seg nylanseringene på kanalene, sier Wiberg.