Neste uke er det duket for Social Media Days, hvor kåringen av førsteprisen Facebook Page of The Year under Social Media Awards er noe av de som står på programmet.

I år kan juryen rapportere om rekordpåmelding til prisen. Av over 100 påmeldte har juryen plukket ut ti kandidater til en såkalt shortlist. Der finner vi blant andre Microsoft Norge, Gjensidige, Netcom, Kreftforeningen og Kondomeriet. Se hele listen nederst i denne artikkelen.

Legger vekt på engasjement
- Det er flere gode sider enn disse ti som nå er inne på shortlist, men juryen har lagt stor vekt på graden av engasjement og vilje til å skape dialog. Det er jo det sosiale medier handler om. Enkelte av Facebook-sidene som ikke kom ikk på shortlist er gode visuelt, påkostet og avanserte. Men når virksomheter som har stor kundepågang på ettermiddag og kveld ikke svarer på henvendelser etter klokken 15.00, trekker det ned, sier Ingvild Moen, som er juryleder for Social Media Awards i år.

Hun fortsetter:

- Det er flere eksempler på tjenester som ikke tar ut sitt potensial fordi de ender opp med å legge ut vakre bilder og lager nesten en slags brosjyre på Facebook. Vi anbefaler at folk bruker mer tid på å tilrettelegge for brukerinvolvering og brukergenerert innhold, sier hun.

Av de ti som er inne på shortlist vil juryen peke ut tre finalister på Social Media Days første dag.

I fjor var det Stiftelsen Organdonasjon som gikk helt til topps og tok med seg førsteprisen Facebook Page of The Year.

- Det var uventet! Selv om vi gjør det bra, er det mange andre som også gjør det bra. Men at vi nå kan vise at sosiale medier ikke bare handler om å selge ting eller markedsføre ting, det handler faktisk om å redde liv også. Det ser vi har fungert, sa informasjonskonsulent Troels Mathisen i Stiftelsen Organdonasjon til Kampanje.

Juryen uttalte den gangen:

- Stiftelsen Organdonasjon er svært tydelige og konsistente i sin kommunikasjon på Facebook. De bruker både profilbilde, infoside og velkomstside på en forbilledlig måte til å formidle sitt viktige budskap - med en helt klar call to action. Facebooksiden er tett integrert med stiftelsens andre kommunikasjonskanaler, og både budskap og visuell profil er lett gjenkjennelig fra kanal til kanal.

Her er årets shortlist:

www.facebook.com/komplettno

www.facebook.com/Kreftforeningen

www.facebook.com/godfisk

www.facebook.com/GjensidigeNorge

www.facebook.com/kreativfagskole

www.facebook.com/netcom

www.facebook.com/smaagrep

www.facebook.com/navforeldrepenger

www.facebook.com/kondomeriet

www.facebook.com/microsoftNorge

Deler ut ni priser
Juryen består av juruleder Ingvild Moen, Christian Kamhaug i Gambit, Henriette Høyer i Bates, Astrid Valen-Utvik i Valen-Utvik.no, Stein Arne Nistad i Itera Gazette, Øyvind Solstad i VG, Jorunn Flydal i Geelmuyden.Kiese, Knut Kristian Hauger i Kampanje, og arrangementets opphavsmann, iQualifys Nils Petter Nordskar. Juryen skal dele ut ni priser i kategoriene «Best sosiale medier plattform», «Beste krisehåndtering», «Beste kundeengasjement», «Beste aktivitet/kampanje», «Årets byrå», «Årets personlighet», «Årets wildcard» og «Beste tweet/post».