Tidligere i dag meldte NRK at skrantende økonomi gjør at lokalsendingene på P4-eide P5 i Stavanger og Trondheim er under press. Annonsesvikt og røde tall har preget P5s lokalsendinger i de to byene.

– Det er veldig trist at det blir slutt på lokalsendingene, sa programleder Kjartan Kopren i P5 i Stavanger.

Kanalsjef Kenneth Andresen i P5 presiserer overfor Kampanje at verken P5 i Trondheim eller Stavanger forsvinner fra lufta eller blir nedlagt.

- P5 skal ikke legges ned og sendingene vil ikke forsvinne. Det som skjer er at to av de tre redaksjonelle medarbeiderne sagt opp mens alle de tre redaksjonelle medarbeiderne i Trondheim må slutte, sier Andresen til Kampanje-

- Vi vil fortsatt sende lokale nyheter i Stavanger og Trondheim, men vi reduserer det lokale innholdet og så blir det mer sentralisert innhold. Bakgrunnen er at vi har funnet ut at de unge lytterne ikke er så opptatt av om innholdet er lokalt. Derfor er dette ren en programomlegging. Jeg vil samtidig understreke at vi skal fortsette å innfri konsesjonsforpliktelsene, sier Andresen.

P5 er lokalradiokanalene til P4 som gikk på lufta 1. januar 2010. P5 har hatt sendinger fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.