Sjefredaktør Lena K. Samuelsson i Schibsted-eide Svenska Dagbladet (SvD) varslet torsdag sine ansatte om at sportsredaksjonen skal legges ned. Journalistene i sportredaksjonen er sjokkerte over ledelsens beslutning og kommer med hard kritikk av Samuelsson og hennes nærmeste medarbeidere, skriver Resumé.

Selv om SvD legger ned sportsredaksjonen, skal fortsatt avisen tilby sine lesere sportsstoff. Ifølge Resume er planen å kjøpe stoff fra eksterne leverandører og sjefredaktør Lena K. Samuelsson skal ha nevnt Schibsted-eide Aftonbladet som en mulig leverandør.

Schibsted-ledelsen varslet i høst kutt på 500 millioner kroner i de skandinaviske mediehusene og SvD rammes av nedskjæringene. SvD skal spare 40 milloner svenske kroner og skal kutte bemanningen med 60 årsverk, hvorav 40 i redaksjonen, skriver Resumé.

Torsdag ble det også klart at avisens kulturdel skrotes. Det blir istedet kun to deler – en med debatt, kultur og nyheter og en næringslivsdel med sportsider.