Fredag formiddag ble det kjent at Harald Haave gir seg som sjefsredaktør i Se og Hør. Haave ble ansatt som assisterende sjefredaktør i Se og Hør oktober 2005, og ble sjefredaktør for Norges største ukeblad i november 2007.

Les mer:

Haave går av som Se og Hør-redaktør

- Jeg synes fem år er lenge i en tøff mediestilling. Jeg hadde det samme perspektivet som informasjonssjef i legemiddelindustrien, uten at jeg hele tiden legger femårsplaner. Men man setter seg mål og bør være tro mot seg selv, forklarer Haave overfor Kampanje.

Han trekker frem det journalistiske arbeidet som det morsomste han har vært med på i Se og Hør.

- Det aller morsomste har vært å være med på å prege journalistikken i bladet de siste fem årene. Jeg har vært med på reportermøter og i det daglige journalistiske arbeidet. Det har vært min største glede de siste syv årene. Veien fra reporter til sjefsredaktør er veldig kort i Se og Hør.

- Men det har også vært utfordringer. Hva har vært den største utfordringen i dine øyne?

- Det er selvfølgelig konkurransen med da særlig nettet. Hvordan generere mer penger fra nettet? Derfor har vi lagt en nettstrategi og er blitt mye flinkere. Vi har økt andelen vår når det gjelder dekning på nett og mer blir det. Selv gamle papirdinosaurer må innse at det er veien å gå, sier Haave.

For det er ikke til å legge skjul på at opplaget til Se og Hørs to utgaver har falt kraftig siden toppåret i 2002, da det lå på 424.687 eksemplarer.

Under Harald Haaves tid som sjefredaktør har opplaget til Se og Hørs tirsdagsutgave falt fra 235.695 i 2007 til 178.051 i 2011. Weekend-utgaven har falt fra 175.517 til 108.886.

- Men ser du alle papirmedier under ett er ikke Se og Hør hardere rammet enn VG, Dagbladet eller andre. Men jeg må understreke at vi fortsatt selger uhorvelig mye Se og Hør og med en god økonomisk inntjening, sier Haave.

- Har du tro på at opplagsfallet vil stabilisere seg?

- Det er målet til alle som er i papirbransjen, men det er klart at både vi i Se og Hør og alle andre medieorganer ser en økende nettbruk.

Han avviser at de har vurdert å legge ned Weekend-utgaven.

- Det er såpass god økonomisk inntjening i Weekend-utgaven at det vil fortsette en god stund fremover.

Hvor god økonomisk inntjening de har på nettsatsingen seoghør.no vil han ikke kommentere i detalj.

- Seoghør.no tjener godt med penger. Men vi ser ikke på enkeltenheter sånn sett og går ikke ut med enkelttall.

- Er du komfortabel med posisjonen Se og Hør har på nett og mobil i dag?

- Nei, vi vil bli enda større. Det er målet. Hvis du følger med på seoghør.no, så ser du at vi er blitt mye bedre på levende bilder. Å øke videoproduksjonen har vært ett av våre satsingsområder.