En bølge av omveltninger skyller over det nordiske tv-markedet. Sist uke bekreftet amerikanske Netflix sine planer for det nordiske markedet og senere samme dag valgte amerikanske HBO å fortelle at også de vil satse i Norden med nye HBO Nordic.

Dette kommer på toppen av en rekke ulike aktører som allerede er i markedet med sine tilbud av ulike betal-tv-tjenester. En av dem som har vært lengst i markedet er den Telenor-eide satellitt-tv-distributøren Canal Digital, men de siste årene har det hengt en stor salgsplakat på Canal Digital, slik Kampanje kjenner saken.

Les også: Canal Digital i spill

Les også: - Bonnier og MTG kjemper om Canal Digital

Helt siden 2002 har det vært spekulert i en mulig fusjon av de to konkurrerende satellitt-tv-operatørene Canal Digital og MTGs Viasat og med de siste spekulasjonene om en stor nordisk tv-gigant har også Bonnier blitt koblet på.

Retrett fra MTG
Men i sommer slo MTG-sjef Hans-Holger Albrecht fast at det svenske konsernet hadde skrinlagt sine planer om å kjøpe Canal Digitals satellittvirksomhet og smelte den sammen med sin Viasat-plattform.

- Jeg ser at bransjen endrer seg raskere og mer fundamentalt nå, slik at nye plattformer som Viaplay er fremtidens trend. Etter min mening har Telenor mistet en mulighet til å gjøre noe med Canal Digital og vi vil heller gå videre til andre felt, sa Albrecht.

Telenors salgsplaner ser dermed ut til å ha blitt kraftig nedkjølt og planene virker også mindre aktuelle når Canal Digital nå i samarbeid med NDS satser alt på å utvikle en helt ny hybrid tv-plattform som skal være tilgjengelig både på parabol-tv, PC, mobil og brett. Når Kampanje spør om den nye satsingen innebærer at av salget av Canal Digital er skrinlagt, svarer administrerende direktør Patrik Hofbauer i Canal Digital slik:

- Det har vært mange rykter og spekulasjoner, som vi ikke kommenterer, sier Hofbauer til Kampanje.

- Satellitt-tv har en fordel
I sommer la Telenor Broadcast fram tall for andre kvartal som viste at Canal Digital har totalt 952.000 kunder. Det er 2.000 færre kunder sammenlignet med første kvartal i år. Det betyr at selskapet ikke har tapt færre kunder i et kvartal siden tredje kvartal i 2008. Slike tall er oppmuntrende ved inngangen til en ny tid i tv-markedet.

- Satellitt-tv har en stor fordel og det er kapasiteten. I tv-markedet etterspørres det stadig mer kapasitet og det kan vi tilby nok av. I Europa har satellitt-tv vært i vekst lenge mens det har vært en annen utvikling i Skandinavia de senere årene. Årsaken er tøffere konkurranse innen tv-distribusjon. Men nå ser vi at arbeidet med produktutvikling bærer frukter og vi fortsetter videre med dette arbeidet, sier Hofbauer.

- Skal forsvare posisjonen i Norden
Han understreker at Canal Digital er beredt på å møte de store omveltningerne i det nordiske tv-markedet.

- Vi skal forsvare og forsterke posisjonen Canal Digital har i Norden. På kort sikt vil vi lansere mange produktnyheter og så vil den nye tv-løsningen, som vi lanserer i samarbeid med NDS, komme i andre halvår i 2013.

- Hvordan vil du beskrive markedet fremover?

- Konkurransen blir stadig mer kompleks. Vår primære målgruppe er husstandene og hovedkonkurrenten er Viasat. Men så kommer det nå internasjonale aktører, som for eksempel Netflix.

- Frykter dere den internasjonale konkurransen?

- Vi skal alltid være ydmyke for konkurransen, men vi skal forsette å jobbe med produktutvikling, brukeropplevelsen og kundeservicen, svarer Hofbauer diplomatisk.

Hemmelig kundemål
Canal Digital valgte britiske NDS som leverandør etter å ha saumfart markedet i ett års tid.

- Vi har hatt samtaler med ulike aktører i lengre tid og vi har forsøkt å finne ut hva som passer oss best og de markedene vi konkurrerer i. I løpet av ett år kom vi fram til at NDS er den beste leverandøren. Vi har sett på hva slags andre internasjonale kunder de har og hva de gjør innen utvikling og innovasjon, sier Hofbauer.

- Hvor mange av Canal Digitals om lag én million satellittkunder tror dere er med over på denne nye tv-plattformen i 2014?

- Det kommenterer vi ikke. Men vi gjør denne storsatsingen fordi vi vil at flesteparten av våre kunder skal velge den. Vi hadde ikke lagt store ressurser i denne satsingen hvis ikke det var målet, svarer Hofbauer.