Etter kjøpet av Edda Media tar A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen med seg tre Edda-direktører i den nye konsernledelsen. Foruten Eriksen blir fire konserndirektører fra A-pressen med i den nye ledelsen.

Tirsdag skrev Kampanje at Edda-sjef Karl Gunnar Opdal trolig ville bli med inn i den nye konsernledelsen. I dag bekrefter A-pressen at Opdal blir med videre.

- Den nye ledelsen er satt sammen av dyktige medarbeidere med bred erfaring. For meg har det vært avgjørende å etablere en ledergruppe med fotfeste i begge miljøer. Jeg er sikker på at medarbeidere fra A-pressen og Edda Media har mye å lære av hverandre. Det ønsker jeg skal prege sammenslåingen på alle nivåer, også i konsernets ledelse, sier Thor Gjermund Eriksen.

Les også: Kamp om toppjobber i A-pressen

Det var onsdag denne uken at det ble klart at A-pressen fikk Medietilsynets godkjenning til å slå sammen A-pressen og Edda Media.

Spekluasjonene startet dermed raskt på hvem som skulle være med videre i den nye ledelsen i den nye avisgiganten. Nå er toppsjef Thor Gjermund Eriksen (45) klar med sin nye konsernledelse og de som blir med videre er:

  • Konserndirektør for økonomi og finans (CFO): Glenn Veiby (41). Kommer fra A-pressen.
  • Konserndirektør for HR: Mari Rosenvinge Nygaard (46). Kommer fra A-pressen.
  • Konserndirektør for salg og marked: Karl Gunnar Opdal (50). Kommer fra Edda Media som konsernsjef.
  • Konserndirektør for fellesfunksjoner og operasjonelle forbedringer: Eirik Bogsnes (33). Kommer fra A-pressen.
  • Konserndirektør med regionansvar for mediehus: Are Stokstad (57). Kommer fra A-pressen.
  • Konserndirektør med regionansvar for mediehus samt opplagssalg: Tom Helge Rønning (50). Kommer fra Edda Media.
  • Konserndirektør med regionansvar for mediehus samt produktutvikling: Sigmund Kydland (49). Kommer fra Edda Media.

Den nye konsernledelsen vil tiltre 1. oktober 2012. Samtidig så varsler Thor Gjermund Eriksen at A-pressen også vil skille ut konsernets trykkeri- og distribusjonsvirksomhet som et heleid selskap. Andreas Norvik (42) blir administrerende direktør for det nye trykkeri- og distribusjonsselskapet. Norvik kommer fra stillingen som konserndirektør for økonomi og finans i Edda Media. Han er utdannet siviløkonom og har bakgrunn fra blant annet Orkla-konsernet.