Mediacom sikret seg SAS som kunde i 2002 etter å ha slått OMD i finalen. Nå ruster mediebyrået seg til kamp om å beholde storkunden.

- Mediacom har ingen kunder å miste, derfor legger vi oss i selen både i det daglige arbeidet og for å prestere når det nå er pitch. Men det er gleden over å vinne som driver oss, ikke frykten for å tape, sier administrerende direktør Ruben Søgaard i Mediacom til Kampanje.

Han legger ikke skjul på at SAS er en meget viktig kunde.

- SAS er blant våre største kunder i Norge og Norden, så naturlig nok er dette veldig viktig for oss. Vi har jobbet med SAS i snart 10 år og ønsker selvsagt å fortsette det gode samarbeidet. SAS er en stor aktør i en spennende bransje der kommunikasjon spiller en viktig rolle og for oss er det spennende å jobbe tett med SAS og DDB om både strategisk retning og taktiske grep, sier Mediacom-sjefen.

Norsk storannonsør
SAS er en av landets største annonsører. Etter det Kampanje kjenner til bruker flyselskapet mellom 40 og 60 millioner kroner på reklame i Norge hvert år.

I morgentimene i dag la SAS frem sine regnskapstall for årets andre kvartal. Der kommer det frem at selskapet bedrer driftsresultatet kraftig - fra et underskudd før skatt på 730 millioner svenske kroner i andre kvartal i fjor til årets overskudd før skatt på 371 millioner svenske kroner.

I sin kvartalsrapport skriver selskapet at arbeidet med å kutte kostnader fortsetter. Totalt sikter selskapet mot å kutte kostnader med fem milliarder svenske kroner i løpet av året og neste år. Samtidig har selskapet satt i gang en skandinavisk byråkonkurranse.

- Det stemmer at vi er ute med en pitsj i Skandinavia og at denne skal bli avgjort i løpet av høsten. Vi har vært i Mediacom over ti år, sier markedsdirektør i SAS Norge, Tor Anton Bjørge til Kampanje.