Selv om ligagullet røk på overtid i siste kamp forrige sesong, er fortsatt Manchester United en attraktiv merkevare blant verdens største sponsorer.

I dag blir det gjort kjent at Manchester United og General Motors har signert en avtale som gjør bilmerket Chevrolet til fotballklubbens nye draktsponsor. Det kan United melde på sine egne nettsider i formiddag.

Chevrolet ble klubbens offisielle bilpartner i mai og skal også etter hvert pryde draktene til spillerne også. Det amerikanske bilmerket blir Manchester Uniteds femte draktsponsor i klubbens 134 år lange historie. Avtalen gjelder fra og med 2014/15-sesongen og varer i syv år.

- Dette er en fantastisk langtidsavtale for klubben. Vi har bare samarbeidet med Chevrolet i seks uker, men de har kommet opp med noen fantastiske ideer som vil tjene både partnerskapet og våre 659 millioner supportere verden over, sier kommersielle direktør Richard Arnold i Manchester United.

Ifølge Reuters er den nye avtalen med Chevrolet verdt 3,6 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som avtalen med dagens hovedsponsor, det amerikanske forsikringsselskapet AON. Dette selskapet overtok som Uniteds hovedsponsor i 2010/11-sesongen og har igjen ett år av kontrakten.

GM, som brukte nesten 4,5 milliarder dollar på reklame i fjor, ønsker å profilere merkevaren Chevrolet overfor 600 millioner United-fans over hele verden.