Logoer pleier å skape høy temperatur. Oppkast og hakekors er noen av forslagene til hva årets OL-logo ligner på. Den mest mest utbredte oppfatningen er at logoen viser tegneseriefiguren Lisa Simpson som gjør noe det ikke egner seg å skrive, melder Aftenposten.no.

Med knallsterke farger er logoen en ikonisert utgave av tallet 2012 med de fem olympiske ringene innlemmet i nulltallet. Bare få dager etter at logoen ble presentert i 2007, skrev 50.000 briter navnet sitt på en underskriftskampanje. De mente den var for stygg og enkel.

Også norske designere er kritiske.

- Det er totalt skivebom. OL-ringene har aldri vært mindre enn de er her, og de forsvinner i et veldig bråkete design. Logoen prøver krampaktig hardt på å være trendy. Man kan vel si at den har en tydelig tidskoloritt, selv om det ikke er ubetinget positivt i dette tilfellet, sier Martin Lundell, nyansatt professor i Visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og designer i designstudioet Yokoland til Aftenposten.no.

Arrangørene mener selv at logoen er moderne, dristig, fleksibel og appellerer til den unge internettgenerasjonen.