Tidligere i dag skrev Kampanje om kabel-tv-distributøren Get som ønsker å tilby kundene sine innhold på flere plattformer enn bare tv-skjermen. Det skjer etter at flere store aktører, deriblant Telenor og Netflix, nå tar grep for å sikre seg en posisjon på det raskt voksende nett-tv-markedet.

Les mer:

Get tenker utenfor boksen

Neste tv-distributør ut i posisjonskrigen er RiksTV som nå har inngått nye avtaler med Media Nettwerk, Strong og Vimond Media Solutions for å rigge seg for fremtidens tv-seing.

Norges nest største tv-distributør vil med dette satse på det de kaller hybride tjenester som kombinerer tv-distribusjon i det digitale bakkenettet med distribusjon over internett.

- Avtalen med disse selskapene er det viktigste vi har gjort siden vi etablerte RiksTV, sier administrerende direktør Christian Birkeland i en pressemelding.

- Et skritt videre
- Dette er et skritt videre for oss. Da vi kom inn i markedet ble vi kritisert for at vi hadde begrenset kapasitet og at vi ikke hadde HD-sendinger. Likevel var vi aller først ut med TV 2 i HD, deretter doblet vi kapasiteten vår og nå går vi enda et skritt videre. Det er selvfølgelig for å møte konkurransen og for å gi våre abonnenter et bedre tilbud, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV til Kampanje.

Det første RiksTV planlegger er nye film- og underholdningstjenester. Etter hvert ønsker de også å kunne tilby annet tv-inhold over internett.

- Men før vi går ut med flere detaljer må vi få på plass detaljerte avtaler, sier Gjelseth.

Les også:

Lanserer Comoyo TV

- Ser et stort potensial
Vimond Media Solutions stiller med en plattform for spilling av videotjenester på internett.

- Dette er et område der vi ser et stort potensial for RiksTV i tiden som kommer, sier Birkeland.

Media Nettwerk er ansvarlig for å drifte plattformen i det digitale bakkenettet, og vil også drifte den nye hybrid-plattformen.

- Dermed har RiksTV sikret seg best mulige fleksibilitet for fremtiden, sier Christian Birkeland.

Avtalen med Strong er ifølge RiksTV gjort for at selskapet skal utvikle nye digitale mottakere som også betjener hybride tjenester. Disse mottakerne vil komme i det norske markedet i løpet av 2012.