Etter anmodning fra A-pressen har Medietilsynet funnet at fristen for vedtak i Edda Media-saken kan forlenges til midten av august.

- Vi har den siste tiden hatt samtaler med A-pressen om minnelig løsning. Fra vår side er vi nær ved å kunne konkludere i saken. På grunn av interne prosesser har A-pressen kommet med en anmodning om vi kunne forlenge fristen for saksbehandlingen med et par uker. Dette har vi tatt hensyn til, og vi vil komme med vårt vedtak i saken 15. august 2012, sier Medietilsynets direktør Tom Thoresen.

Dermed nærmer saken om A-pressen oppkjøp av konkurrenten Edda Media en slutt. Nylig sa Konkurransetilsynet ja til oppkjøpet og A-pressen kunne formelt bli eier av Edda Media.

Men i mangel av en godkjennelse fra Medietilsynet kan ikke A-pressen begynne arbeidet med å slå sammen de to selskapene.

Samtidig er det også klart at størrelsen bekymrer de to reguleringsinstansene. Konkurransetilsynet har allerede krevd at A-pressen selger Varden eller Telemarksavisa i Telemark og Demokraten i Fredrikstad. Demokraten er da allerede også blitt solgt.

Ifølge Dagens Næringsliv er det også ventet at Medietilsynet vil kreve at A-pressen selger unna flere aviser i Østfold før de får godkjent oppkjøpet av Edda Media.

Etter lovens grense kan ikke en aktør kontrollere mer enn 60 prosent av det totale avisopplaget i en region.