Det blir Monster Entertainment som skal produsere Gullruten-showet på TV 2 fra 2013 til 2015 etter at Geir Bie og Mediacircus takket for seg dette året. Det gjorde også Dorthe Skappel, som har ledet showet i 13 år. Dermed blir mye nytt når tv-prisene deles ut igjen til neste år.

- Gullruten er et prosjekt vi har hatt gleden av å jobbe med tidligere og lysten til å produsere showet har vokst innad i selskapet det siste året, sier administrerende direktør Trond Kvernstrøm i Monster til Kampanje.

Satser på event
Gullruten markerer en større satsing på tv-event for selskapet. Kjøpet av Fredrik Karlsens eventselskap Playroom står sentralt i denne satsingen.

Les mer:

Nice-gruppen kjøper Playroom

- Ja, vi er ikke kjent for å gjøre mange tv-eventer, men det er naturlig for oss å utvikle oss innen eventer, også i sammenheng med at vi kjøpte opp Playroom, sier Kvernstrøm.

Samarbeidet med Playroom skal ifølge Kvernstrøm ha veid tungt da Stiftelsen Gullruten skulle ta sin avgjørelse.

På programlederjakt
Uten Dorthe Skappel må Monster også ut på programlederjakt. Det kan også medføre at showet vil se litt annerledes ut neste år.

- Det blir naturlig å gjøre det annerledes nå som Dorthe har gitt seg. V har ingen konkrete tanker rundt akkurat det. Det er en dialog vi må gå i med TV 2 og Stiftelsen Gullruten, sier Kvernstrøm.

Monster slo ut fire andre produksjonsselskaper i kampen om det glamorøse prisshowet.

- Det var fem presentasjoner som alle var sterke, men denne gangen var det Monster som gikk seirende ut. Med sitt sterke apparatet og stadig voksende produksjonshus, senest med kjøpet av Playroom, er de en solid aktør som vi i Stiftelsen Gullruten gleder oss til å samarbeide med. Et spennende samarbeid med tyngde og stabilitet, og gode tanker om innhold, sier styreleder i Stiftelsen Gullruten Leif Holst Jensen i en pressemelding.

Årets Gullruten-show ble sett av 793.000. Rekorden ble satt i 2010 med 885.000 seere.