Denne våren lanserte Samsung tredje generasjon av smarttelefonen Galaxy S og for å demonstrere egenskapene til den nye telefonen har Samsung sammen med sitt mediebyrå Starcom gått til det skritt å sikre seg en hel reklameblokk. Det skjer i kveld på tv-kanalen Discovery.

- Samsung vil være innovative og liker å tenke nytt og det vil vi også. Vi er genuint opptatt av å finne kreative og effektive løsninger for sine samarbeidspartnere. Discovery Networks har i tett samarbeid med Starcom og Samsung hatt en åpen og konstruktiv dialog mot en banebrytende kommuniksjonform som ikke tidligere har vært vist på norsk tv-skjermer, sier Allan Spelmann, salgsdirektør i Discovery Communications Nordic Norway til Kampanje.

Det er ifølge Spelmann første gang en annonsør ligger igjennom et helt reklamebreak. Den kreative utformingen ligger i at alle øvrige reklamefilmer i reklampausen vises inne i den nye Galaxy S3-mobilen.

- Dette mener vi aldri har vært gjort før. Om det ikke er revolusjonerende så er det i hvert fall helt nytt, sier Spelman.

- Tv-reklame til et nytt nivå
Samsungs markedssjef i Norge, Tommy Jensen, sier man ønsket å gjøre noe unikt.

- Samsung Galaxy SIII er vår beste mobil noensinne, og derfor ønsket vi en helt unik kampanje som demonstrerer telefonens fantastiske funksjoner. Vi er veldig fornøyd med denne løsningen, som tar tv-reklame til et helt nytt nivå, noe vi er veldig stolt av å ha vært med på, sier Samsungs markedssjef i Norge, Tommy Jensen, til Kampanje.

I mediebyrået Starcom sier kunderådgiver Celia Calkin Hansen at løsningen vil være å se torsdag kveld på Discovery.

- Vi har en klar forventning om at dette skal gi mer oppmerksomhet, sier Calkin Hansen.

- Hva sier de andre annonsørene som får filmene sine vist inne i Samsung-telefon?

- Det er mange av våre annonsører som har sagt ja til å være med på dette, sier hun.

Blitt størst på mobil
Samsung Electronics er en produsent av tv, minnechips, mobiltelefoner og bildeskjermpaneler og har over 190.500 ansatte i 68 land innen ni uavhengige forretningsområder. Det totale salget i 2010 steg til 135,8 milliarder dollar og selskapet gikk nylig forbi Nokia som verdens største produsent av mobiltelefoner. Samsung økte antallet utsendte mobiltelefoner med 36 prosent i årets første kvartal til 93,5 millioner håndsett. Finske Nokia stoppet på 82.7 millioner. Denne slapp det sørkoreanske selskapet sin nye Galaxy S3.

- Hver nye mobil fra Samsung representerer teknologisk utvikling. Vi vet at folk liker mobilene våre. Nå har vi tatt steget videre, og utviklet en mobil som liker folk, sier Andreas Norberg, nordisk produktsjef i Samsung.

Også i Norden er Samsung store og startet året som markedsleder på mobiltelefoner og her hjemme i Norge har Samsung hatt stort markedstrykk denne våren både for telefonen sin og for den nye SmartTV.

- Samsung har verdensledende produkter og gjør det bra både i Norge og Norden. De er naturlig at de har et høyt trykk i media og lanserte sin SmartTV i mai. I år kommer det til å være SmartTV og Galaxy S3 som har hovedfokus, sier Calkin Hansen.