Budet fra det japanske reklamebyrået Dentsu er på 3,2 milliarder britiske pund, eller nærmere 30 milliarder norske kroner. Det er ifølge britiske The Guardian forventet at aksjonærene i Aegis Group vil takke ja til tilbudet.

Dersom de gjør det, vil verdens femte og syvende største byrågrupperinger slå seg sammen til det som blir den største byrågruppen i Asia og den nest største i Vest-Europa, side om side med gigantene WPP, IPG, Omnicom og Publisis. Dentsu, som i dag har 85 prosent av sin virksomhet i Japan, skal ha slitt med å få hull på det internasjonale markedet.

- Dette er et spennende tilbud og en spennende kombinasjon i markedet. Det vil utgjøre den første kommuniksjonsgruppen som er født i den digitale tidsalderen, sier konserndirektør Jerry Buhlmann i Aegis Group i en uttalelse til egne nettsider.

- Fordelen for Aegis er kontinuitet, stabilitet og at det skapet en sterkere plattform for videre vekst, legger han til.

Budet har fått Aegis-aksjen til å stige fra 162,2 pund til 236 pund torsdag morgen, ifølge The Guardian.

Hvilke følger kjøpet vil få for Aegis Media Norge, som eier Carat, Dist, iProspect, Isobar og Vizeum, er foreløpig ukjent. Det har foreløpig ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra administrerende direktør Paal Fure.

Administrerende direktør Aegis i Sverige, Göran af Klercker, sier til svenske Dagens Media at budet ikke påvirker den svenske virksomheten.

- Nei, det kommer det ikke til å gjøre. Som jeg har sagt før er det helt og holdent business as usual. Alle er positive til budet og vi kommer til å beholde varemerkene og fortsette akkurat som før, sier han til dagensmedia.se.

Dentsu har sitt hovedkontor i Tokyo. Aegis' hovedkontor vil forbli i London.