Foreløpig har Get-kunder måtte sette seg ned foran tv-en med fjernkontrollen i hånden når de har villet leie film gjennom Get-boksen. I motsetning til konkurrenten Canal Digital tilbyr ikke Get tv-innhold på andre plattformer enn tv-skjermen.

Men nå tenker også Get utenfor boksen ifølge informasjonsdirektør Øyvind Husby.

- Tv-distributører vil tilby klikkefilm på alle plattformer og ikke bare gjennom boksen. Det kunder ønsker å se er både kvalitetsfilmer i HD så tett opp til premieren på kino som mulig, samtidig med et stort utvalg katalogfilmer og eldre filmer. Vi tilbyr begge deler, foreløpig gjennom tv-boksen, men vi kommer også med løsninger der man kan velge hvilken skjerm man vil se på selv. Er man kunde i Get skal man få levert tjenesten der man ønsker, sier han til Kampanje.

- Filmvanene endres
Veien fra kinosalen til tv-stua blir stadig kortere. Nylig kunne Get og en rekke andre tv-distributører tilby kundene sine kinofilmen «Project X» to måneder før dvd-lanseringen.

- Vi ser en tendens til at det går den veien og at vi får store kinosuksesser før dvd-markedet. Klikkefilm blir viktigere for filmbransjen. Kunder ønsker tilgang på innholdet så tidlig som mulig, og det er samtidig viktig for studioene å forhindre piratkopiering, sier Husby.

Han forteller at markedet for klikkefilm er i sterk vekst.

- Filmvanene er i sterk endring og markedet for klikkefilm vokser raskt. Vi har hatt en dobling hvert år de siste årene. Klikkefilm er viktig for oss, men kanskje først og fremst for å gi kundene bredest mulig tilbud og valgfrihet. Økonomisk er det klart det er annet innhold som er mer lønnsomt.

Frykter ikke Netflix
For Get blir det også viktig å posisjonere seg på nett mot konkurrenter som Comoyo og Netflix, selv om ikke Husby ser på disse aktørene som direkte konkurranse.

Les også:

Bekrefter Netflix-samtaler

- Det finnes haugevis av web-baserte tjenester i dag, men vi opplever ikke det som direkte konkurranse fordi innholdet de har på sine tjenester ikke kan sammenlignes med vårt, sier han.

- Frykter dere etableringen av Netflix?

- Nei, vi gjør ikke det. Vi ønsker dem velkommen. Vi bruker all konkurranse som inspirasjon til å utvikle enda bedre tjenester hos oss.