Navn: Astrid Bugge Mjærum

Alder: 34

Stilling: Styreleder i Kommunikasjonsforeningen og kommunikasjonsdirektør i Skattedirektoratet.

Årets ferie: - Jeg skal feriere både i Norge og i Kroatia i år. Det blir en fin blanding av fjell, sjø, by og varme.

- Har du et tips til et godt sommermåltid?

- Jeg foretrekker sjømat med godt drikke til. Også er jeg generelt veldig glad i supper. Mener selv at jeg lager verdens beste rødbetsuppe. Den kan serveres året rundt – passer veldig godt på hytta etter en lang tur i fjellet.

- Hva har du alltid med deg på tur?

- Mannen min. Han er en fjellmann og da er jeg alltid sikret. Jeg pleier å spørre han før vi går ut på tur: Blir det vading på turen? Da vet jeg at jeg må ta på meg vade-utstyr. Det blir ofte vading.

- Hva slags medievaner har du om sommeren?

- Jeg bruker mobil og brett til alt på sommeren – for første gang legger jeg igjen PC-en hjemme. Jeg hører på radio mange timer hver dag – både i ferier og i hverdagen. I ferien leser jeg mer nettaviser og følger med på Twitter, og medieovervåkningen er konstant på. Jeg er vel ikke den flinkeste til å ”slå av”. Den største forskjellen er at jeg som regel får lest et lass med bøker – det er fantastisk! Nå leser jeg den siste til John Irving: I en og samme person.

- Hva gjør du for å holde deg i form i sommer?

- Det viktigste er å holde hjernen i gang – nyheter og bøker.

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i London?

- Der må jeg melde pass. Følger ikke med på sportsnyheter.

- Vil du betale for nyheter på nett?

- Jeg kan gjerne betale for god kvalitet. Foreløpig opplever jeg at kvaliteten er best på papir.

- Hva/hvem vil du helst slippe å høre mer om i mediene resten av 2012?

- Flåtten syns jeg vi har hørt nok om. Hoggormen også i grunnen. Jeg kunne gjerne tenkt meg å høre mer fra norske forskere: kom ut, kom frem!

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- Er det lov med to drømmetitler?

- Norsk språklov vedtatt. Nå må alle offentlige virksomheter skrive klart og tydelig – og det følger penger med for oppstartsperioden. Det gir god rettssikkerhet og en effektiv offentlig forvaltning. Pengene det koster å innføre et godt, klart og tydelig språk i hele offentlig forvaltning vil raskt betales tilbake.

- God kommunikasjon lønner seg. Forskning viser at bedrifter som satser på god kommunikasjon er langt mer effektive og brukervennlige. Forskningsrapporten viser også hvordan de beste bedriftene har jobbet med kommunikasjonen på en strategisk og god måte.