Tidligere leserombud i Bergens Tidende, Terje Angelshaug, sier til Klassekampen at han tror nedskjæringstiltakene i Schibsted vil føre til enda raskere fall i opplaget på papir.

- I min tid som leserombud var leserne opptatt av at BT skulle ha en egen identitet. Den skulle ikke være for preget av utveksling av stoff med andre aviser. Når du betaler i dyre dommer for ei avis, vil du gjerne føle at den er din, og for Bergens del betyr det da at den skal være vestnorsk. De verdiene som preger vinklinger og kommentarer i avisa skal være viktige for folk i den delen av landet, sier Terje Angelshaug til avisen.

Les mer:

Slik blir Schibsteds spareplan

- Papiravisene har vært en genial konstruksjon for å tjene penger. Men om de går inn for dette så radikalt som de mest radikale forslagene i RP15 er, vil inntektene for papiraviser synke enda raskere enn de gjør i dag. Jeg tror pengene må hentes fra ikke-journalistisk virksomhet som kan subsidiere journalistikken. Og hvis man ikke er interessert i å drive med god journalistikk, kan man like gjerne legge ned, fortsetter han.