Denne høsten satser NRK stort på konseptet «Stjernekamp». Der skal ti norske artister møtes til musikalske utfordringer hver lørdag. Men i motsetning til TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes», skal NRKs artistlag konkurrere om å bli kåret til Norges største entertainer.

- «Stjernekamp» skal underholde, begeistre, berøre og bevege. Artistene utfordres i en ny musikksjanger hver uke. Her forenes det beste fra to verdener; musikk og visuell scenekunst, i et forrykende underholdningsprogram, sier en entusiastisk co-produsent Vibeke Sørlie i en pressemelding.

- For å få programmet til virkelig å skinne har NRK og Monster gått sammen med flere kulturinstitusjoner. Dette blir et storslagent møte mellom kultur og underholdning, til glede for seerne. Den norske Opera og Ballett, Norges Musikkhøyskole, danselinjen ved Kunsthøgskolen, Bårdar og flere kjente Hip Hop-crew er bare noen av de som bidrar, sier prosjektsjef i NRK, Gitte Calmeyer.

Kåre Magnus Bergh er programleder for satsingen. Et ekspertpanel bestående av Ole Evenrud og Mona B. Riise, samt en rullerende sjangerekspert, vurderer artistene ukentlig. Men til syvende og sist er det seerne som bestemmer hvem som vinner «Stjernekamp».

Artistene som deltar er:

  • Rein Alexander
  • Anneli Drecker
  • Tor Endresen
  • Tuva Syvertsen
  • Alejandro Fuentes
  • Sisi
  • Nico D
  • Jenny Jenssen
  • Rita Eriksen
  • Mariann Thomassen

«Stjernekamp» er et nytt norsk format som er utviklet av Monster etter en idé av Vibeke Sørlie.