Tidligere i dag kunne Kampanje fortelle at sølvfisken for april gikk til en fem år gammel reklamefilm for Canal Digital. Bak filmen står det nå nedlagte reklamebyrået Grey og daværende reklamesjef Jan Christian Fosseidbråten. Filmen ble den gang regissert av Hans Petter Moland.

- Jeg tror forklaringen ligger i god historiefortelling. Og gode historier går jo ikke ut på dato, sier Jan Christian Fosseidbråten i Los&Co, som altså var byråleder i Grey som laget filmen for fem år siden.

Gullfisken er en publikumspris for reklamefilmer som blir vist på tv i Norge og hver måned kåres en sølvfisk som er kandidat til Gullfisken hvert år. Normalt er det «siste nytt» innen reklame som blir kåret til den månedlige sølvfisken, men etter at Canal Digitals film om fotballfølelser ble sendt på tv i vår ble den valgt som sølvfisk for april.

- Her våget man å vende kamera vekk fra banen og opp på tribunen. Ingen spektakulære mål, taklinger eller sinna trenere, men fokuserte i stedet på alle følelsene som hver eneste fotballhelg raser gjennom kroppen. Lidelsen, gleden, nervene, magien – grunnen til at Canal Digital i utgangspunktet gikk inn som sponsor for Tippeligaen, sier Fosseidbråten.

Juryleder for årets sølvfisk-jury er Kjetil Try fra reklamebyrået Try og selv om filmen er såpass gammel så mente altså juryen at det var en verdig vinner.

- Månedens Sølvfiskvinner er en gammel kjenning, og en film som i flere år har vist oss det brede spekteret av følelser som er knyttet til fotball generelt, og norsk fotball spesielt. Vi gratulerer laget fra nå nedlagte Grey, som kan løfte pokalen for april, sier juryen.

Med seg på laget den gang hadde Los&Co-sjef Fosseidbråten kreativ leder Jo Espen Johansen, også i Los&Co i dag. Kreatører var Christian Flatlie og Tonje Klæboe.

- Dette er en godt laget film som bruker tv-mediet til det tv-mediet virkelig kan, å formidle de store emosjonelle historiene, sier Fosseidbråten.