Helt siden engelskmennene etablerte Premier League tidlig på 90-tallet, har verdien på tv- og medierettighetene steget voldsomt. Nå fortsetter denne veksten mot nye høyder. For tidligere i juni ble det kjent at Premier League hadde solgt rettighetene for neste treårsperiode til dagens rettighetshaver, Sky, og nykommer British Telecom (BT) for 28 milliarder kroner. Det er en vekst på formidable 71 prosent.

Dermed drypper det enda mer på klubbene i ligaen.

Klubbene vil bli tildelt 14 millioner pund mer hvert eneste år til avtalen utløper. Konsernsjef i Premier League, Richard Scudamore, håper derimot pengene vil bli brukt fornuftig.

- Vi går nå inn i en ny periode der Financial Fair Play vil bli innført. Jeg håper pengene vil bli brukt på andre ting enn bare lønninger og spillerkjøp. Dette er en mulighet for klubbene til å forbedre sin egen talentutvikling, og til å oppnå bærekraft, sier han ifølge The Guardian.

TV2s Premier League-kommentator, Kasper Wikestad tror ikke de nye midlene nødvendigvis vil gjøre økonomien til klubbene bedre på lengre sikt.

- Mer penger til klubbene betyr som oftest mer penger til spillerne. Vi har sett dette før, og det er sjelden at klubb og supportere får noe glede av disse pengene, sier han til TV2.no.