I går kveld ble Cyber-løvene delt ut i reklamefestivalen i Cannes. Norske byråer sendte inn 28 bidrag til denne kategorien, fire havnet på shortlist, og til slutt kunne Try/Apt hente hjem en bronseløve for «Bluemotion Roulette» for Volkswagen.

Det er tredje bronse for samme jobb, som også vant i Promo & Activation og i Media. I tillegg har Try/Apt fått en sølvløve for «Soon To Be World Famous» for Solo i PR.

Les også:

Ny bronseløve til Try/Apt

Det er også første gang Norge vinner noe i Cyber siden 2009.

4-0 til Try/Apt
Totalt blir det fire løver for Try/Apt så langt, og det er allerede bedre enn fjorårets resultat med tre løver. Det ser foreløpig mørkere ut for de andre norske byråene, som ennå ikke har nådd opp med sine bidrag.

I fjor hentet norske byråer hjem åtte løver; én i gull, én i sølv og seks i bronse.

Nå er det kun kategoriene Film, Titanium and Integration, Film Craft og Branded Content and Entertainment som gjenstår.

Svensk vinner
De svenske reklamebyråene har hittil i år «bare» fått sølv og bronse, men nå har løvefangsten endelig løsnet. Det Stockholm-baserte reklamebyrået Volontaire henter hjem landets første Grand Prix-seier så langt i år i Cyber. Det er deres Twitter-kampanje «Curators of Sweden» for Visit Sweden som får utmerkelsen (klikk på lenken for å se presentasjonsvideoen).

Hver uke får en ny svenske kontroll over Twitter-kontoen @Sweden, der de usensurert får dele sine Sverige-tips, tanker og hverdagsliv.

- Det er veldig modig gjort og sier mye om Sverige som et land. Det ser kanskje ikke ut som en Grand Prix-vinner, men det var et stykke arbeid alle i juryen hadde sterke følelser for, sa juryleder Iain Tait fra Google Creative Lab.

Twitter-kampanjen havnet i hardt vær tidligere denne måneden, da en av de utvalgte svenskene blant annet la ut et knippe besynderlige meldinger om jøder. Visit Sweden vurderte meldingene til å ikke være over streken og valgte å ikke sensurere kontoen. Det får de ros for av juryen.

Også New York-baserte R/GA ble tildelt Grand Prix i Cyber. Det fikk de for lanseringen av Nike+ Fuelband.