Subaru Norge har sagt opp sin avtale med Futatsu Industries etter et samarbeid gjennom fire år, og er i gang med en ny byråonkurranse.

- Futatsu Industries har gjort en veldig god jobb for oss, og derfor er de også med i byråkonkurransen som vi nå går i gang med, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge til Kampanje.

- Hvorfor velger dere å gå løs på en ny runde nå?

- Det er fordi det har gått fire år og det er på tide å vurdere mulighetene og se om det kan åpne seg noen nye. Vi er som sagt ikke misfornøyd med Futatsu Indutries, og derfor inviterer vi også dem til konkurransen, men da må de nulle ut.

Thrane forteller at de er midt i prosessen med å invitere reklamebyråer til konkurransen og regner med å ta med fem-seks stykker.

- Vi er ute etter et reklamebyrå som kan løfte oss videre fordi vi synes vi har et spennende bilmerke og spennende merkaverer med potensiale. Vi ønsker å finne rkeative folk som kan levere morsomme og kreative løsninger, men samtidig kan levere «melk og brød», som å forhandle annonser og vanlige reklametjenester, men også morsomme løsninger innen sosiale medier, sier Thrane.

- Subaru er et lite bilmerke, men har valgt å lage norsk reklame, og det har vi fått gode tilbakemeldinger på. Bilreklame er ofte traust og kjedelig, og når vi har «Ustoppelig» som pay-off, så må vi gjøre en ekstra innsats innenfor reklame, sponsing og PR. Tidligere hadde vi Petter Northug, og vi sponser nå Skarverennet og skiløper Astrid Urhrenholdt Jacobsen, legger han til.

Subaru Norge forventer å lande på en avgjørelse i løpet av sommeren.