I dag ble de første prisene delt ut under årets reklame-VM i Cannes i Frankrike og allerede nå kan prisfesten starte hos Try/Apt.

Byrået høstet sølv i PR-kategorien for Solo-kampanjen «Soon To Be World Famous» i samarbeid med Magnum PR og bronse i kategorien promo & activation for «Bluemotion Roulette» for Volkswagen.

Solo-kampanjen fikk mye oppmerksomhet da den startet i fjor vinter, og ruller fortsatt videre, sist med en reklamefilm av stjerneregissøren Ray Kay.

Les mer:

PR-stunt får massiv medieomtale

Puerto ricansk vinner
Puerto ricanske «The Most Popular Song» av JWT San Juan for Banco Popular stakk av med Grand Prix i PR-kategorien. De hadde fått et populært latin-amerikansk salsaband til å skrive om sin mest populære sang fra å handle om forherligelse av latskap til å handle om gleden av å jobbe. Den nye versjonen gikk rett inn på førsteplass på hitlistene.

Det er fjerde år Cannes Lions deler ut PR-priser. Norske byråer sendte i år inn 23 bidrag - opp fra 11 i fjor - og fikk to av dem inn på shortlist.

Bronse for Volkswagen
I kategorien promo & activation handler det om å skape engasjement hos mottakerne. Try/Apts vinnerjobb ba publikum gjette hvor en fulltanket Golf BlueMotion stoppet på E6 etter start i Oslo.

Les også:

Gjør E6 til et rulettbord

Vinneren av Grand Prix ble amerikanske Crispin Porter + Bogusky med «Small Business Gets an Official Day» for American Express. De ville gi de små bedriftene en egen dag, og valgte seg dagen etter handledag nummer én i USA; Black Friday. Svaret ble Small Business Saturday, som etter lanseringen i 2010 kjapt har slått an både hos forbrukere og hos politikere.

Når Barack Obama støtter kampanjen din, har du trolig ikke minsket sjansene til en Grand Prix-seier i Cannes.

I dag offentliggjøres vinnerne for media-kategorien. Her har Norge fem bidrag videre på shortlist.