Omfattende spareplaner meisles ut i Schibsted. Spareprosjektet «RP15», der regionavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen inngår, ser på en rekke ulike tiltak for spare rundt 85-100 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Ledelsen i regionavisene i Schibsted Norge foreslår blant annet at avisene skal dele utenrikssaker, meninger, analyser samt feature- og helgestoff. I en stor rapport som er utarbeidet av nyhetsredaktørene i regionavisene åpnes det også for at avisene i større grad skal åpne for å akseptere for sponsorater som en av finansieringen av journalistikken.

- Slik tiltakene, kuttene og nedbemanningene fremstilles, er det svært vanskelig som tillitsvalgt å gå aktivt inn i det videre arbeidet. Her er faren for å bli bondefanget stor ettersom dette er noe de ansatte vil oppfatte som negativt, sier leder av redaksjonsklubben i Stavanger Aftenblad, Finn Vågå, til DN.