Markedsdirektør i Nordea, Arne Lambech (64), slutter i Nordea-ledelsen i Norge.

- For meg har dette vært en fantastisk reise som har strukket seg over 16 år. Jeg har vært del av et flott team og har fått lov til å være med på å etablere Nordea som et av de sterkeste merkevarene innen finans i hele Norden, sier markedsdirektøren i Nordea til Kampanje.

Lambech har vært en markant person i norsk bank- og markedsføringskretser. Men etter mer enn 16 år i direktørstolen, går han nå av med pensjon i banken. Med seg på reisen har han fått være med på både oppturer og nedturer, store endringer i bankmarkedet og et mediemarkedet i full omveltning.

- Jeg har vært med på en voldsom utvikling i disse årene og opplevd overgangen fra trykt papir til Facebook og llanserte også Norges første nettbank, sier Lambech.

- Ikke bli pensjonist
De siste årene har det vært spesielt mye uro og da særlig i de internasjonale finansmarkedet.

- Jeg er også stolt over at vi i dag er en av de fem sterkeste bankene i Europa med en AA-rating, sier Arne Lambech til Kampanje.

Nordea er nemlig i et eksklusivt selskap av storbanker som fortsatt har den høyeste ratingen i et finansmarked som er under stort press. Nordea har sammen med storbanker som Deutsche Bank, Handelsbanken og Credit Agricole fortsatt topprating.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg skal ikke bli pensjonist selv om jeg slutter i Nordea. Men jeg skal jobbe som rådgiver for strategi og merkevarebygging, delta aktivt i styrearbeid og gjennoppta forelesningsvirksomheten min. Også skal jeg ta litt mer fri etter å ha jobbet 15 timer gjenom døgnet i alle disse årene. Det har vært mange reisedøgn. Kanskje jeg dukker opp i et reklamebyrå igjen, sier Lambech som har erfaring fra både JBR, Bates og BBDO før han begynte i banken

For stor for Try
Lambech har også vært sentral på annonsørsiden i den norske markedsføringsbransjen og vært med både å arrangere Høstkonferansen til Mediaforum, deltatt i Kreativt Forum og sittet i styret i Annonsørforeningen i en årrekke.

- Ingen dramatikk bak avgangen?

- Nei, ingen dramatikk. Dette har vært planlagt i fem måneder og jeg har jobbet lenge med min etterfølger Paal Sprakehaug som jeg kjenner godt. Nordea blir ikke mindre aggressive selv om jeg slutter. Strakhaug har mange spennende tanker hvordan Nordea skal jobbe, sier den erfarne markedsdirektøren.

De siste årene har Nordea blitt kraftig utfordret av DnB som sammen med sitt reklamebyrå Try/Apt har snudd opp ned på bankreklamen i Norge.

- Hvordan har konkurransen med DnB vært de siste årene?

- Det har vært veldig spennende og DnB har sammen med Try Reklamebyrå vært veldig bra å utvikle kommunikasjonen til bank med tatoveringer og Clooney. For oss har dette vært en inspirasjon. DnB lå i en litt annen posisjon før og hadde den laveste «likingen» av storbankene, men har jobbet aktivt med massekommunikasjon og tv for å styrke seg. Vi valgte selv inn Try som reklamebyrå for noen år siden, men som Kjetil Try sa den gang så var vi nok litt for store og tunge for Try Reklamebyrå, sier Lambech.

Vant i Cannes
Det var på høsten i 2007 at Nordea valgte Try som reklamebyrå, men samarbeidet endte brått da reklamebyrået bestemte seg for å konkurrere om reklame-millionene til konkurrenten DnB. Lambech viser til at til tross for at DNB har slått kraftig fra seg på reklamesiden de siste årene, har Nordea klart seg bra.

- Vi har tatt markedsandeler i Norge gjennom de siste tre årene selv med sterk konk fra DNB. Det er vi stolte av. Vi har jobbet aktivt med en realsjonsstrategi og den har vi jobbet med både eksternt og internt og vi har den høyeste kundetilfredsheten blant de største bankene, sier Lambech.

Les også: - Vårt mål er å være på topp

Les også: Ingen omdømme-boost for DNB

Lambech har også følgende hilsen til konkurrenten DnB og sin tidligere reklameallierte Try.

- Sist gang en finansinstitusjon vant i Cannes så var det Kreditkassen som vant for en film signert Leo Burnett. Den gang satt jeg som markedsdirektør i Kreditkassen og vi lanserte filmen «Dollar» i forbindelse med åpningen av Gardermoen i 1999. Det var Arne Eggen og Morten Polmar som stod bak og nå er vel de i Cannes med Try. Jeg ønsker Try, Apt og DnB lykke til i Cannes i år, sier Lambech.