- Å lede tv-aksjonen er mer enn en jobb, det er læring for livet, sier Ingerid Stenvold i en pressemelding. I år går pengene til Amnesty International Norge og deres arbeid for menneskerettigheter.

Programlederne har derfor vært i Egypt for å møte aktivister og torturofre.

- Egypt-turen ble en påminnelse om at kampen for helt grunnleggende menneskerettigheter er noe som foregår her og nå, hver eneste dag, over hele verden – og mange steder med livet som innsats, sier Stenvold.

Dette er Stenvolds tredje og Thorstvedts andre gang som Tv-aksjonsprogramledere. Jon Almaas leder auksjonen gjennom hele sendingen.

Slagordet for Tv-aksjonen 2012 er «Stå opp mot urett». Det gjenspeiler Amnestys støtte til frihetskampen til modige mennesker som blir kneblet, forfulgt og torturert når de forsvarer ytringsfriheten. Tv-aksjonen, som går av stabelen søndag 21. oktoner, samler om lag 7.000 frivillige over hele landet, som igjen organiserer 100.000 bøssebærere på innsamlingsdagen.