Nylig ble det kjent at A-pressen tilbyr seg å selge Varden i Skien og Demokraten i Fredrikstad for å bli kvitt Konkurransetilsynets bekymringer rundt kjøpet av Edda Media. Varden eies nå av Edda Media, mens Demokraten er en del av A-pressen. Hvorvidt det ender med at A-pressen selger de to avisene er fortsatt uklart. Mye avhenger av samtalene som pågår mellom A-pressen og tilsynsmyndighetene, det vil si Konkurransetilsynet og Medietilsynet

Men én mulig kjøper har meldt seg.

For det kristne Mediehuset Dagen i Bergen er interessert i å by på de to lokalavisene. Medieselskapet har drøftet et mulig kjøp av avisene med konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen. Det bekrefter administrerende direktør Geir Morten Nilsen i Mediehuset Dagen overfor Kampanje.

- Ja, det er riktig at vi har kontaktet A-pressen og varslet om at vi er interessert i å vurdere kjøp av Varden og Demokraten. Vi er i direkte dialog med Thor Gjermund Eriksen og A-pressen om dette, sier Nilsen til Kampanje.

Vil ekspandere
Han forklarer kjøpelysten slik:

- Mediehuset Dagen har vært inne i en meget ekspansiv periode og vi har hatt en veldig positiv utvikling de siste fire årene. Vi har tidoblet egenkapitalen og vi har tjent fire-fem millioner kroner hvert år. Dette viser at det er muligheter i avismarkedet og at det nytter å tenke langsiktig. Vi mener et kjøp av Varden og Demokraten byr på spennende muligheter.

- Avismarkedet i Skien og Fredrikstad preges av meget tøff konkurranse. Hva tenker dere om dette?

- Det er sant at konkurransen er tøff og det har vi respekt for. Men vi tror det ligger muligheter her. Vi ser nå på ulike muligheter for ytterligere ekspansjon i et norsk mediemarked som nå er inne i en omstruktureringsfase, sier Nilsen.

Eriksen: - Ikke aktuelt nå
Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen bekrefter at han har mottatt en forespørsel fra Dagen.

- Det stemmer at Dagen kontaktet meg og vi hadde en hyggelig samtale. Akkurat nå er ikke dette aktuelt, men vi ønsker alle henvendelser velkommen, sier Eriksen til Kampanje.

Det spørs om A-pressen selger arbeideravisen Demokraten til det kristenkonservative mediehuset i Bergen. Selskapet gir ut dagsavisen Dagen, som har et opplag på 10.060. Selskapet omsatte for 52 millioner kroner i 2010 og fikk et resultat før skatt på 3,4 millioner kroner. Dagen fusjonerte med den kristne avisen Magazinet i 2007.