Det var før sommeren i 2010 at de to medieveteranene Geir Kjærnes og Per Hæhre startet opp det nye mediebyrået In Sight og allerede fra første dag hadde byrået sikret seg en av landets største annonsører med på laget med dagligvarekjempen Rema 1000. Nå har selskapet lagt bak seg sitt første hele driftsår og der kommer det frem at de to tidligere tv-selgerne med fartstid fra samtlige norske, kommersielle tv-kanaler, TV 2, TVNorge og TV3, har sikret seg en medieomsetning på rundt en kvart milliard kroner.

Overskuddet i selskapet endte i 2011 på tre millioner kroner i det første hele regnskapsåret. Byråinntekten som selskapets drøye ti ansatte dro inn, var på snaue 14 millioner kronern, noe som gir mediebyrået til Geir Kjærnes en av byråbransjens bedre marginer med en driftsmargin på 21,5 prosent.

- Vi er veldig fornøyd med oppstartsåret vårt, som et fullverdig mediebyrå, og ser store muligheter i videre ekspansjon. Vi fikk en fantastisk mulighet når vi vant Rema 1000 og Reitangruppen i 2010. Vi skreddersydde konseptet vårt i forhold til deres behov med fokus på effektiv kommunikasjon, lave kostnader og høy kompetanse. I tillegg har vi et spesielt godt forhold til mediene, som er viktige premissgivere i forhold til å oppnå den suksess vi jakter for våre kunder, sier administrerende direktør i In Sight, Geir Kjærnes, til Kampanje.

Her kan du se resultatsakene til de øvrige mediebyråene i markedet.

Les også: Mindshare slo markedet

Les også: Svakere fra Mediacom

Les også: Kjøper reklame for 600 mill.

- Blir kopiert
Kjærnes mener nå flere konkurrerende mediebyråer ser på hvordan ham selv og partner Per Hæhre har organisert og driver byrået In Sight.

- Vi ser faktisk nå at en enkelte mediebyråer forsøker å kopiere vår måte å tenke og arbeide på, noe som har vært fraværende inntil In Sight så dagens lys. Vi har egentlig bare forsøkt å etablere et byrå slik vi hadde ønsket å ha det da vi selv satt i lederstillinger i media for noen år siden, sier Kjærnes.

- Hva sikter dere mot i 2012 på medieomsetning?

- Vi har først og fremst fokus på leveransene våre. Vi arbeider hardt for å sikre at vi leverer etter kundenes forventninger, både på resultater og kostnader. Vi kjører et helt transparent kunderegnskap, for å unngå negative overraskelser for kundene våre. Når det er sagt jobber vi systematisk med nye forretningsmuligheter, slik at vi får en solid grunnmur under beina, sier Kjærnes.

- Kraftig økning
Etter den overraskende anskaffelsen av kunden Rema 1000, har mediebyrået In Sight fortsatt å kapre kunder og da særlig fra retailbransjen med selskaper som Skeidar, Comfort, Europris, Gina Tricot, Spaceworld og Bunnpris.

Kjærnes tror det kommer til å slå ut på tallene for 2012.

- Vi har hatt en veldig bra «hitrate» på «new business», så det vil bli kraftig økning i medieomsetningen neste år. Vi har våre mål, men jeg ønsker ikke å gå ut med tall, sier han.

- Er det i retailmarkedet dere skal satse videre også?

- Nei vi har ikke låst oss til noen nisje og vi jobber med blant annet Finsbråten, Bubbleroom og Wondercruises for å nevne noen. Men vi er veldig glad i varehandel. Det er en salgsutløsende og en responsiv bransje. Vi snakker til hele folket og med stor kraft. Bransjen er kjent for å være kostnadsfokusert, resultatorientert og veldig beslutningssterke. Det synes vi passer oss godt, sier Kjærnes.

Satser digitalt
Totalt så teller In Sight i dag 11 ansatte og nylig etablerte mediebyrået digitalselskapet In Sight Digital som skal ledes av Erling Løken Andersen, tidigere kjent for å starte opp nettsamfunnet Biip.no, som skal lede satsingen og det nye selskapet In Sight Digital.

- In Sight Digital skal være bindeleddet mellom våre kunder og de strategiske mediedisposisjonene vi gjør ute i markedet. Vi skal fokusere på effektbasert markedsføring og kostnadseffektiv produksjon. I en resultatorientert bransje som retail tror vi det er helt nødvendig, sier Geir Kjærnes, administrerende direktør i In Sight.

Her ser du tallene til In Sight for 2011. Alle tall i millioner kroner:

In Sight

2011

2010

Omsetning

250.386

3,7

Byråinntekt

13,9

1,2

Driftsresultat

2,9

-2,7

Resultat før skatt

3,2

-2,7