Konflikten mellom TV 2 og Telenor-eide Canal Digital ruller videre når TV 2 Sport i dag som varslet går i svart hos alle Canal Digitals abonnenter.

Bakgrunnen er en krangel om prissetting, der TV 2 mener Canal Digital har prissatt TV 2 Sport for lavt.

Les mer:

Canal Digital mister TV 2 Sport

TV 2 svarte med å si opp distribusjonsavtalen rundt TV 2 Sport, med mindre partene kom til enighet innen 24. juni. Det gjorde de ikke, og fra og med i dag blir Canal Digitals seere møtt med følgende beskjed:

«Sendingene fra TV 2 Sport er stoppet av TV 2. Vi beklager på det sterkeste.»

Rammer Get-kunder
Men også Get-kunder, som trodde de var på den trygge siden, fikk seg en ubehagelig overraskelse i dag. De står nemlig også uten tilgang til kanalen.

Det skyldes ifølge TV 2 en teknisk svikt.

- Jeg kan ikke si noe mer nå enn at dette er en teknisk feil og at vi jobber med saken. Jeg vet ikke hvor mange av TV 2 Sport-abonnentene dette gjelder hos Get. Vi jobber på alle kanter for å finne feilen, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til Kampanje.

Han avviser at dette er en planlagt sendestopp.

- Nei, selvsagt ikke, sier han.

- Påfallende
Informasjonsdirektør i Get, Øyvind Husby, legger ikke skjul på at han synes dette er en uheldig utvikling.

- På vegne av kundene våre er vi sinte og frustrerte over at TV 2-ledelsen på denne måten - uten å varsel - stenger TV 2 Sport til et stort antall uskyldige kunder i Norge. TV 2 er i konflikt med Canal Digital, men velger med dette også å ramme uskyldig tredje part, sier han til Kampanje.

- Tror du på TV 2, som hevder dette skyldes en teknisk feil?

- Vi tar det til etterretning, men synes det er påfallende at de faktisk stenger kanalen til så mange, akkurat nå når det pågår en konflikt med Kabel Norge. Det er vanskelig å forstå at de ikke har kontroll over hvordan deres egne tv-kanaler blir distribuert, sier Husby.