SAS er i disse dager tungt ute og promoterer sin nye, direkterute til New York der selskapet har billetter ned mot 4.000 kroner. Så langt har kampanjen vært særlig synlig på print, men SAS går nå et skritt videre og tar i bruk utradisjonelle virkemidler sin utendørsløsning.

På trikkeholdeplassen på Stortorget i Oslo kan man denn uken se «live»-bilder fra ulike steder i New York, mens man venter på transport videre. Løsningen går ut på å «streame» bilder fra the Big Apple i en skjerm integrert i en reklameplakat på holdeplassen.

Bak ideen står reklamebyrået DDB og utendørsselskapet JCDecaux.

- Vi klapper for SAS og DDB som tør å tenke annerledes og integrere noe som er en naturlig del av vår teknologiske hverdag, inn i den statiske plakaten. Dette er ikke en løsning som roper mot deg, men som man kan velge å ta del i. En smart form for kommunikasjon som jeg håper vi får se mer av i tiden fremover, sier Bjørn Erik Broady Aasebø, markedssjef i JCDecaux.

Det er markedssjefen i SAS, Tor Anton Bjørge, og DDB-teamet Bjørnar Olsen og Joachim Haug som står bak kampanjen. DDB-sjefen selv Pelle Josephson har vært rådgiver.