Bill Clinton var det store trekkplasteret under årets reklame-VM i Cannes. I sitt foredrag i går røpte han blant annet hva som er hans favorittreklame akkurat nå.

- Mine favorittreklamer i USA er de reklamene som oppfordrer folk til å bytte fra kabel-tv til DirecTV. Man kommer ikke overens med datteren sin. Hun har en alternativ livsstil og gifter seg med en fyr med masse tatoveringer. Til slutt ender man opp med et barnebarn med hundehalsbånd. Bytt til DirecTV. Det er de morsomste reklamefilmene jeg har sett noensnne, fortalte Clinton entusiastisk.

Dermed fikk reklamebyrået Grey New York en ekstra grunn til å feire i Cannes i går.

Her kan du se filmen Clinton snakker om (ekstern lenke).

«Hvordan»
Det var brasilianske Grupo ABC som hadde invitert Clinton til Cannes for å feire eget ti års-jubileum. Clinton samarbeider med Grupo ABC gjennom sin William J. Clinton Foundation.

Den tidligere presidenten brukte selvfølgelig mye tid på å snakke om utfordringene verden står overfor og hvilken rolle den kreative bransjen kan ta for å løse dem.

- I min organisasjon spør vi oss «hvordan». Mesteparten av tiden min i politikk gikk til å diskutere hva vi skulle gjøre og hvor mye penger vi skulle bruke på det. Men når man tar fatt på et problem blir det viktigst å finne ut av hvordan man skal gjøre det for å få de resultatene man vil ha, sa han.

- Store forutsetninger
Clinton har også inngått et samarbeid med Cannes Lions rundt konkurransen Cannes Chimera som tilbyr en premie på én million dollar til den markedsføringsideen som på beste måte formidler at bistand hjelper.

- Jeg oppfordrer dere til å ta konkurransen på alvor og tenke på hvordan dere kan bidra. Jeg håper mine etterkommere får leve i en verden der vår felles humanitet veier tyngre enn våre individuelle forskjeller. Jeg kan ikke tenke meg en gruppe mennesker som har større forutsetninger for å få det til å skje enn dere, sa han.

- Hvis dere får folk til å le med DirecTV-reklamene, så er det også greit.