Norske byråer sendte totalt inn 41 filmer i filmkategorien i årets Cannes Lions. Try sendte inn aller flest med åtte filmer. (Se fullstendig liste over hvor mange filmer de enkelte byråene sendte inn, nederst i denne saken.)

Når listen over hvilke filmer som er videre på shortlist innen kategorien reklamefilm nå er klar, kommer det frem at fem norske filmer er videre. Det er bedre enn i fjor, da tre filmer gikk videre.

De fem er først tre filmer signert Dist Creative for Cloetta Galleberg/Popsy - "The Swedish pilots", "The Swedish truck drivers" og "The Swedish Auto Mechanics". Produksjonsbyrå på disse tre filmene er Motion Blur.

Try/Apt har to filmer videre: DNB-filmen "Finally married" der George Clooney er med. Produksjonsbyrå på denne er Bacon Oslo. Den andre Try/Apt-filmen som er videre, er en reklamefilm som er laget for Canal Digital: "The man who lived in a film". Denne filmen har allerede innkassert mange priser. Produksjonsbyrå på denne filmen er One Big Happy Family. Se Canal Digital-filmen her. (Ekstern lenke)

Try tror på Clooney
Når Kjetil Try blir bedt om å nevne hvilke filmer han har størst tro på av byråets innsendte, nevner han Canal Digital, DNB og Volkswagen.

- Vi lager veldig mye reklame som vi ikke sender inn, for det funker ikke her. Vi må jo huske at reklame har én funksjon; og det er å selge noe. Hvis det gjør det og det er en god reklame, så sender vi det inn, sier Try til Kampanje.

De 41 filmene norske byråer har sendt inn i filmkateorien, fordelte seg slik:

Try/Apt: 8 filmer
Kitchen: 7 filmer
SMFB: 7 filmer
MK Bergen: 4 filmer
Dist Creative: 3 filmer
Dinamo: 3 filmer
Ernö: 2 filmer
McCann: 2 filmer
Motion Blur: 2 filmer
DDB Oslo: 2 filmer
Los & Co: 1 film