Paal Sprakehaug (46) blir ny markedsdirektør i Nordea Norge. Sprakehaug overtar etter Arne Lambech som har sittet i direktørstolen i over 16 år.

Konserndirektøren i Nordea, Gunn Wærsted, sender den avtroppende bankdirektøren noen varme ord og ønsker den nye markedsdirektøren velkommen.

– Arne har vært en uvurderlig bidragsyter i oppbyggingen av Nordeas sterke nordiske merkevare. Han har ledet den norske avdelingen hele veien fra den tradisjonelle markedsføringen frem til dagens facebook. Arne har vært en dyktig medarbeider, og en stor personlighet i banken. Vi takker og ønsker ham lykke til videre, og ønsker Sprakehaug velkommen i den nye stillingen, sier Wærsted.

- Stikke oss mer frem
Sprakehaug startet i banken etter videregående skole. De siste 12 årene har han hatt ulike lederroller i banken, og har flere års markedserfaring, primært innen sponsing, events, markedskommunikasjon og kundeaktiviteter.

– Jeg gleder meg til å jobbe videre med den sterke posisjonen Arne Lambech har vært med på å skape for Nordea. Vi har mye å spille på og være stolte av, men vi må også våge å stikke oss mer frem. Dette skal bli spennende, utfordrende og veldig moro sier Paal Sprakehaug

Sprakehaug tiltrer stillingen i løpet av høsten. Den nye markedsdirektøren sier han vil også benytte historiefortelling for å få frem bankens sterke sider.

- Nordea er den banken som kan hjelpe kundene med alt. Vi er solide, vi har ekspertisen og vi er nytenkende. Målet vårt er å gjøre det mulig. Denne historien må vi fortelle til både kunder og potensielle kunder. Vi må formidle at vi er mer enn en nordisk bank, avslutter Sprakehaug