Etter omfattende lederendringer i Aaegis-systemet de siste månedene ble det i dag klart at nestsjefen i Aegis Norge, Helle Thorkildsenden, slutter. Det gjør også viseadministrerende direktør i Carat, Tove Larsen. Samtidig takker også kommunikasjonsrådgiver, Øyvind Solstad i Carat også for seg. Oppsigelsene kommer rett i etterkant av at Aegis-sjef Paal Fure hadde funnet sin nye Carat-sjef i Pelle Stensson.

Thorkildsen har den siste tiden hatt en funksjon både som operasjonell direktør (COO) i Aegis og vært rådgiver for en stor kunde i Carat.

- Helle Thorkildsen har hatt mange forskjellige oppgaver i Aegis i Norge, men uavhengig av Helle Thorkildsen skal Carat styrkes og vi har allerede funnet Helle Thorkildsens etterfølger i Aegis Media Norge. Vi holder også på å rekruttere en kundedirektør og flere kundeansvarlige i Carat. Carat kommer styrket ut av dette, sier den nye Aegis-sjefen, Paal Fure.

Brustad tar over
Fure sier han har forståelse for at Thorkildsen velger å slutte og nå tar det mediebyrå-profilen kaller «et livsendringsvalg». Samtidig har Fure allerede klar etterfølgeren til Helle Thorkildsen. Ny operasjonell direktør i Aegis Media Norge blir Gry Brustad som kommer i fra Varner Gruppen.

- Vi måtte ha en sterk og klar dame når vi skulle finne noen som kunne fylle plassen til Helle Thorkildsen og det fant vi i Gry Brustad. Hun vil overta det operative ansvaret i Aegis. Det vil være en fin «overlap» her, slik at vi er sikret kvalitet i alle ledd, sier Fure.

- Vil du si at Aegis og Carat gjennomgår et generasjonsskifte?

- Jeg synes ikke det er tilfelle. I Carat finner du både unge og erfarne mennesker som sitter side om side, mens det har vært lederskifte i deler av Aegis der vi i løpet av noen måneder har rekruttert tre nye administrerende direktører, i tillegg til Helle Thorkildsens etterfølger. Det har gått rimelig greit og raskt, sier Fure.

Avviser tøffere krav
Fure sier at alle lederansettelsene som nå har funnet sted på såpass kort tid og mer eller mindre samtidig, gjør at han «uavbrutt kan følge sin masterplan» for Aegis’ mange selskaper. Fure avviser samtidig at enda sterkere krav til inntjening og vekst er en årsak til at folk slutter.

- Nei, det skjønner jeg ikke helt hvor du har det fra. Jeg har ikke fått noen tøffere krav på meg enn jeg har hatt tidligere i Aegis. Men det kan hende det oppleves slik. For å se litt stort på det så har hele leverandørindustrien en utfordring og det er den samme utfordring som kunden har. Dette kan oppsummeres i «more for less». Hvis forbrukerne vil betale mindre og mindre for et produkt samtidig som det stilles høyere krav til hele verdikjeden er det en utfordring som alle leverandører og byråer får. I Aegis møter vi dette med masse innovasjon slik at vi kan løse kundens utfordringer enda mer effektivt, sier Fure.

I et blogginnlegg tidligere i uken skrev blant annet Øyvind Solstad følgende:

- Jeg har ikke fått jobbe nok med de tingene jeg er flinkest til, og det har vært vanskelig å få nok inntjening på det jeg gjør. I sum har derfor Carat og jeg blitt enig om at arbeidsforholdet opphører, skrev avtroppende kommunikasjonsrådgiver Øyvind Solstad i Carat på sin egen blogg.