Tidligere i dag siterte Kampanje en artikkel i Dagens Næringsliv om at Schibsted Norge utreder kostnadskutt på 450-700 millioner og kutt på 80-100 årsverk fram mot 2016.

Sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende er blant avisredaktørene som har tatt initiativet til prosjektet "Redaksjonell posisjonering 2015", kjent som RP15. Hun avviser kategorisk alle tallene som oppgis i artikkelen.

- Jeg kjenner dette prosjektet ut og inn. Tallet 450-700 millioner er ikke bakgrunnen for RP15. Mine undersøkelser tilsier at ingen i Schibsted Norge har hørt om tallet 700 millioner. Det finnes ingen slike summer i RP15. Generelt gjelder alle summer av den typen hele virksomheten, ikke bare redaksjonene, flere år frem i tid, sier Eilertsen til Kampanje.

- Ikke i nærheten
Ifølge DN vurderes det å legge ned regionavisenes helgemagsiner og at de kan erstattes med A-magasinet. Også dette blir avvist av Eilertsen i dag.

- Felles distribusjon av A-magasinet, kombinert med at de lokale magasinene legges ned, har aldri vært diskutert i RP15. Det finnes dem som mener det ville være riktig, men det har ikke vært tema i RP15, sier Eilertsen til Kampanje.

DN skriver at 85-100 ansatte i Schibsted kan forsvinne dersom alle foreslåtte tiltak blir iverksatt. Eilertsen begriper ikke hvor dette tallet kommer fra.

- Antall stillinger er også tatt ut av luften. Vi er ikke i nærheten av å summere slike tall ennå, fastslår hun.

- Rent spareprosjekt
Konserntillitsvalgt Rune Valderhaug i Schibsted Norge sier til DN at han oppfatter RP15 som et rent spareprosjekt.

- Dette er fortsatt i en tidlig fase, men vi oppfatter dette som et rent spareprosjekt. Det er den gamle klisjeen om å produsere smartere og samtidig opprettholde kvaliteten på journalistikken, sier Valderhaug .

Leder for konsernutvalget i Schibsted Norge, Finn Våga, mener planene i mediehusene er dramatisk. Istedenfor å kutte oppfordrer han til å satse og jakte på nye lesere.

- Mer samarbeid og rasjonalisering vil kunne utvanne produktenes egenart og svekke den unike posisjonen disse bedriftene har i hver sin region, sier Våga til DN.